logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung i9003 - nieoczekiwane zatrzymywanie aplikacji

Pawi321 17 Sty 2015 10:53 1224 11
REKLAMA
  • #1 14338830
    Pawi321
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam. Z góry chciałbym przeprosić jeśli pisze w złym dziale i prosze o przeniesienie do poprawnego ;) Dzisiaj odebrałem telefon z poczty, który wygrałem na aukcji allegro. Juz po pierwszej godzinie uzywania napotkałem problem, tj. ściagnalem facebook'a i gdy chcialem zobaczyc powiadomienie wyskoczylo takie cos:
    ,,aplikacja facebook(proces com.facebook.katana) została nieoczekiwanie zatrzymana. Spróbuj ponownie"
    Jak chciałem sprawdzić aparat, jest to samo... czarny ekran i za chwile aplikacja (bla bla bla) zostala nieoczekiwanie zatrzymana. Nie wiem co jeszcze w nim nie działa, ale z czasem sie dowiem. Najgorsze jest too, że nie mam pojęcia co się stało z tym telefonem wcześniej, czy był zalany, czy moze upadł i coś jest z płytą głowną nie tak... Nie mam bladego pojęcia co zrobić, szukałem w googlach ale nic nie pomoglo :/ Pooomocy!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 14338857
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Pierwsze pytani to po co kupowałeś ten telefon i jak było opisane w aukcji?
    Zrób mu hard reset na początek.
  • #3 14338876
    Pawi321
    Poziom 9  
    kupowałem bo swoj sprzedalem. Opis:

,,Witam na mojej aukcji, Przedmiotem sprzedaży jest telefon Samsung Galaxy S S GT-I9003. Telefon działa bez zarzutu a wizualnie telefon wygląda tak jak na zdjęciach. Posiada normalne ślady użytkowania, przetarcia i ryski. Aukcja jest bez ceny minimalnej - za ile wylicytujesz, za tyle kupisz. W razie jakichkolwiek pytań proszę kierować się na adres email. Życzę udanej licytacji."
    Chodzi Ci o przywrocenie ustawien fabycznych, tak?(jezeli tak to juz to robilem, jak nie to przypomnij jak się go robi)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14338898
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Chodzi o to co napisałem czyli hard reset.

Pawi321 napisał:
    przypomnij jak się go robi)

Masz bana na google?
  • Pomocny post
    #5 14338912
    Stepej
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Podaj w pierwszej kolejności jaką masz wersję Androida i czy wiesz może czy telefon był już modyfikowany - czy były wgrywane nieoficjalne wersje dla tego modelu. Ogólnie czy telefon posiada roota (w menu czy masz "aplikację" superuser")
  • #6 14338966
    Pawi321
    Poziom 9  
    myslalem ze wszystko jest ok... po chwili znowu powrocil ten blad:/ @Stepej nie ma superusera, a android to 2.2.1

edit. zrobilem hard reset, przy pierwszym odpaleniu aparatu wszystko cacy, a potem znowu to nieoczekiwane zatrzymanie :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 14338993
    Pawi321
    Poziom 9  
    wgraj soft... wolalbym to zostawic jako ostatecznosc, nie da sie jakos inaczej naprawic tego problemu ?
  • Pomocny post
    #9 14339024
    Stepej
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Miałem ten sam problem. Dopiero wgranie nowego softu przyniołso efekty.
  • #10 14339045
    Pawi321
    Poziom 9  
    kurde nigdy nie wgrywalem softa do telefonu, z jakims poradnikiem mysle ze dam sobie rade, gorzej bedzie znalezc mi oprogramowanie do tego wlasnie telefonu, poniewaz nigdzie naewt nie ma ceny tego telefonu, hard resetu tego modelu rowniez nei bylo. Moje pytanie czy soft do innego samsunga rowniez bedzie dzialal?
    edit. jakas podpowiedz od czego zaczac? o co chodzi z brandowanym systemem? jak wybrac poprawne oprogramowanie?
  • #12 14365998
    Pawi321
    Poziom 9  
    temat juz dawno rozwiazany, wystarczylo wgrac nowe oprogramowanie tak jak mowiliscie, reszte juz wyszukalem sobie w googlach. Dziekuje wszystkim za zainteresowanie :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Samsung i9003, który po zakupie na aukcji wykazuje nieoczekiwane zatrzymywanie aplikacji, takich jak Facebook i aparat. Po wykonaniu hard resetu problem nadal występuje. Użytkownik nie ma pewności co do historii telefonu, w tym ewentualnych modyfikacji oprogramowania. Użytkownicy forum sugerują wgranie nowego oprogramowania jako ostateczne rozwiązanie, co ostatecznie rozwiązało problem. Użytkownik poszukiwał również informacji na temat wgrywania softu oraz odpowiedniego oprogramowania dla swojego modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA