Witajcie, Piszę ten temat ponieważ zmodowałem moją kartę Radeon HD 6950 na model HD6970, Mod przebiegł prawidłowo Karta działa wszystko z nią OK, Karta to model referencyjny ze zmienionym chłodzeniem na Arctic Cooling accelero xtreme.
Jest jedno Ale, fabryczne ustawienia wentylatora, nie spełniają moich oczekiwań i próba zmiany ustawień w biosie karty programem RBE niczego nie zmienia, nadal są fabryczne.
Nie interesują mnie alternatywne softy typu MSI Afterburner, czy dołączony do sterowników Catalyst Control Center. Chcę wg własnych upodobań ustawić progi działania wentylatora.
Konfing gdzie pracuje karta:
Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600
Płyta główna: Asus P5E WS PRO
RAM: 4GB PC 6400 800Mhz
Dysk: Toshiba 1 TB
System: Win 7 x64bit oryginał.
Jeśli ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził prosiłbym o sensowne odpowiedzi w tym temacie. Pozdrawiam!!
Jest jedno Ale, fabryczne ustawienia wentylatora, nie spełniają moich oczekiwań i próba zmiany ustawień w biosie karty programem RBE niczego nie zmienia, nadal są fabryczne.
Nie interesują mnie alternatywne softy typu MSI Afterburner, czy dołączony do sterowników Catalyst Control Center. Chcę wg własnych upodobań ustawić progi działania wentylatora.
Konfing gdzie pracuje karta:
Procesor: Intel Core 2 Quad Q6600
Płyta główna: Asus P5E WS PRO
RAM: 4GB PC 6400 800Mhz
Dysk: Toshiba 1 TB
System: Win 7 x64bit oryginał.
Jeśli ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził prosiłbym o sensowne odpowiedzi w tym temacie. Pozdrawiam!!