Witam serdecznie, posiadam obiektyw Computar H16Z7516AMS z urwaną wtyczką, czy pomógłby mi ktos z Państwa rozszyfrować sygnały na wtyczce ? Przede wszystkim czy podłączę ten obiektyw pod gniazdo auto iris w kamerze ? Na tym zdjęciu widać , że posiada on oryginalnie wtyczkę auto iris.
Posiadam datasheet do tego obiektywu ale nie rozumiem go zupełnie. Z obiektywu wychodzą 2 przewody:
1:
-czarny
-czerwony
-żółty
-zielony
-masa
2:
-czarny
-czerwony
-zielony
-żółty
-masa
-biały
-brązowy
Generalnie pierwszy raz mam do czynienia z obiektywem z przesłoną.Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
//EDIT:
Po przestudiowaniu mareriału o typach przesłon, zrozumiałem datasheet z którego jasno wynika, że jest do przesłona sterowana sygnałem wideo.Dla tych którzy będą mieli w przyszłości do czynienia z tym modelem :
[PRZESŁONA]
-czarny (vcc-)
-czerwony (vcc+)
-zielony
-masa
-biały (sygnał video)
[PRZYBLIŻENIE, OSTROŚĆ]
-żółty -
-czerwony +
-czarny +
-zielony -
Temat do zamkniecia.
Posiadam datasheet do tego obiektywu ale nie rozumiem go zupełnie. Z obiektywu wychodzą 2 przewody:
1:
-czarny
-czerwony
-żółty
-zielony
-masa
2:
-czarny
-czerwony
-zielony
-żółty
-masa
-biały
-brązowy
Generalnie pierwszy raz mam do czynienia z obiektywem z przesłoną.Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
//EDIT:
Po przestudiowaniu mareriału o typach przesłon, zrozumiałem datasheet z którego jasno wynika, że jest do przesłona sterowana sygnałem wideo.Dla tych którzy będą mieli w przyszłości do czynienia z tym modelem :
[PRZESŁONA]
-czarny (vcc-)
-czerwony (vcc+)
-zielony
-masa
-biały (sygnał video)
[PRZYBLIŻENIE, OSTROŚĆ]
-żółty -
-czerwony +
-czarny +
-zielony -
Temat do zamkniecia.