logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej?

mifof 20 Mar 2019 21:49 20337 7
  • #1 17856524
    mifof
    Poziom 8  
    Ocena: 31
    Witam, montuje u teścia kamere cofania wraz z rejestratorem obrazu w lusterku przedmim, niestety musiałem odciać koncówki ze złączką.
    Od kamery wstecznej wychodzi 5 kabli, czerwony, zielony, żółty, czarny i biały a od kabla z kamery przedniej czerwony, zielony, przezroczyty i drut + ekran. Czy jest mi wstanie ktoś podpowiedzieć który kabel z którym mam zlutować ? Oczywiście od światła wstecznego jest poprowadzony jeszcze 1 kabel

Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej? Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej?
  • #3 17856662
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    bubu1769 napisał:
    Skoro obciołeś końcówki że złączkami to weź je teraz złącz i pomierz jak są porobione połączenia.

Złączki zapewne już wyrzucił. :crazyeyes:
  • #4 17856671
    mifof
    Poziom 8  
    obciąłem to może złe słowo, podpczas przecigania kabla wyrwałem złaczkę, tak, że nie da się tego sprawdzić
  • #5 17857013
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2375
    Podaj więcej informacji na temat tej kamery i rejestratora.
    Firma, model, jakieś zdjęcie.
    Jak możesz to daj też zdjęcia tych urwanych wtyczek, może nie wszystko stracone i idzie z nich dojść jak podłączyć przewody.

Jakby kogoś interesowało to przewody od tylnej kamery to
    Biały -DM
    Zielony -DP
    Czarny - GND
    Czerwony - VBUS +5V
    Żółty - +12V (sygnał wstecznego)
    Kamerę idzie normalnie podpiąć pod zwykle USB i będzie działała pod PC.
    Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej? Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej? Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej?
    Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej? Jak połączyć kable od kamery cofania i przedniej?
  • #6 17858462
    mifof
    Poziom 8  
    działa, temat do zamkniecia
  • #7 17858527
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6661
    mifof napisał:
    działa, temat do zamkniecia

To go zamknij. Tylko Ty i moderator ma do tego prawo.
  • #8 17858570
    mifof
    Poziom 8  
    z innego forum :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem podłączenia kabli kamery cofania i rejestratora obrazu w lusterku. Użytkownik, który uszkodził złącza podczas montażu, prosił o pomoc w identyfikacji odpowiednich kabli. Otrzymał informacje dotyczące kolorów przewodów od kamery tylnej: biały (DM), zielony (DP), czarny (GND), czerwony (VBUS +5V), żółty (+12V - sygnał wstecznego). Użytkownik potwierdził, że po uzyskaniu wskazówek, połączenie działa poprawnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA