logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adobe Reader XI - Nie można nadpisać pliku w lokalizacji sieciowej.

eragras 27 Sty 2015 09:23 2319 2
REKLAMA
  • #1 14372765
    eragras
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.

Mam problem z programem Adobe Reader XI (11.0.10)Aktualnie najnowsza aktualizacja.

Podczas nadpisywania jakiegokolwiek pliku pdf(zapisz jako pod tą samą nazwą) wyskakuje informacja:
    "Dokument nie może zostać zapisany. Nie można zapisać z tą nazwą pliku. Proszę zapisać dokument z inną nazwą lub w innym folderze."

Dzieje się tak tylko w lokalizacjach sieciowych. Na dysku lokalnym problem nie występuje.

Podczas próby zapisu i po kliknięciu OK w wyskakującej informacji. Tytuł pliku (w pasku tytułu) zmienia nazwę na losową z rozszerzeniem .tmp.
    Tym razem podczas próby nadpisania poprzedniego pliku wszystko jest ok.
    Lokalizacja sieciowa dodana jest do zaufanych(nic to nie daje)

Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie tryby chronionego, a co za tym idzie, widoku chronionego.

Według mnie nie jest to poprawne rozwiązanie problemu.

Problem jest na wszystkich kompach w sieci.
    Inne pliki typu .docx w lokalizacji sieciowej nadpisują się poprawnie. Występuje tylko zapytanie "Plik mógł zostać zmieniony przez innego użytkownika w sieci, co chcesz zrobić?" I wtedy można wybrać zapisz zmiany.

Pytanie moje brzmi, czy ktoś się już z takimi problemem spotkał, oraz czy zna rozwiązanie?

Przed ostatnią aktualizacją nie zauważyłem takich problemów.

Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.
    Eragras.
  • REKLAMA
  • #2 14482394
    Kami3n147
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam,
    Wejdź w: Edycja->Preferencje->Zabezpieczenia(rozszerzone) i odznacz opcje: Podczas uruchamiania włącz tryb chroniony.
  • #3 14542441
    eragras
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Kolego Kami3n147.

W pierwszym poscie napisałem, że znam to rozwiązanie, ale nie jest to według mnie poprawne załatwienie sprawy.
REKLAMA