Witam.
Mam problem z programem Adobe Reader XI (11.0.10)Aktualnie najnowsza aktualizacja.
Podczas nadpisywania jakiegokolwiek pliku pdf(zapisz jako pod tą samą nazwą) wyskakuje informacja:
Dzieje się tak tylko w lokalizacjach sieciowych. Na dysku lokalnym problem nie występuje.
Podczas próby zapisu i po kliknięciu OK w wyskakującej informacji. Tytuł pliku (w pasku tytułu) zmienia nazwę na losową z rozszerzeniem .tmp.
Tym razem podczas próby nadpisania poprzedniego pliku wszystko jest ok.
Lokalizacja sieciowa dodana jest do zaufanych(nic to nie daje)
Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie tryby chronionego, a co za tym idzie, widoku chronionego.
Według mnie nie jest to poprawne rozwiązanie problemu.
Problem jest na wszystkich kompach w sieci.
Inne pliki typu .docx w lokalizacji sieciowej nadpisują się poprawnie. Występuje tylko zapytanie "Plik mógł zostać zmieniony przez innego użytkownika w sieci, co chcesz zrobić?" I wtedy można wybrać zapisz zmiany.
Pytanie moje brzmi, czy ktoś się już z takimi problemem spotkał, oraz czy zna rozwiązanie?
Przed ostatnią aktualizacją nie zauważyłem takich problemów.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Eragras.
Mam problem z programem Adobe Reader XI (11.0.10)Aktualnie najnowsza aktualizacja.
Podczas nadpisywania jakiegokolwiek pliku pdf(zapisz jako pod tą samą nazwą) wyskakuje informacja:
"Dokument nie może zostać zapisany. Nie można zapisać z tą nazwą pliku. Proszę zapisać dokument z inną nazwą lub w innym folderze."Dzieje się tak tylko w lokalizacjach sieciowych. Na dysku lokalnym problem nie występuje.
Podczas próby zapisu i po kliknięciu OK w wyskakującej informacji. Tytuł pliku (w pasku tytułu) zmienia nazwę na losową z rozszerzeniem .tmp.
Tym razem podczas próby nadpisania poprzedniego pliku wszystko jest ok.
Lokalizacja sieciowa dodana jest do zaufanych(nic to nie daje)
Jedynym rozwiązaniem jest wyłączenie tryby chronionego, a co za tym idzie, widoku chronionego.
Według mnie nie jest to poprawne rozwiązanie problemu.
Problem jest na wszystkich kompach w sieci.
Inne pliki typu .docx w lokalizacji sieciowej nadpisują się poprawnie. Występuje tylko zapytanie "Plik mógł zostać zmieniony przez innego użytkownika w sieci, co chcesz zrobić?" I wtedy można wybrać zapisz zmiany.
Pytanie moje brzmi, czy ktoś się już z takimi problemem spotkał, oraz czy zna rozwiązanie?
Przed ostatnią aktualizacją nie zauważyłem takich problemów.
Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Eragras.