logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przycisk membranowy (blaszka pełniąca funkcję microswitcha) - zdjęcia

Mikas89 27 Sty 2015 10:03 3252 2
REKLAMA
  • #1 14372860
    Mikas89
    Poziom 2  
    Witam,

na wstępie witam wszystkich serdecznie - jest to mój pierwszy post na tym forum. Potrzebuję pomocy w naprawie łopatki sekwencyjnej skrzyni biegów w Alfie Romeo 159. Poprzedni właściciel "grzebał" przy mechanizmie i najprawdopodobniej zgubił małą blaszkę pełniącą funkcję switcha na płytce z 1. zdjęcia. Stąd moja prośba i pytanie: czy wiecie Państwo gdzie taką blaszkę można kupić/dostać/dorobić na zamówienie? Blaszka jest bardzo cienka i sprężynuje ze skokiem ok 0,7mm. Z uwagi na brak miejsca nie da się zastosować innego rodzaju przycisku/switcha, a jeśli nie znajdę zamiennika czeka mnie wymiana całego mechanizmu za ok. 1k zł... Bardzo proszę o pomoc...

Pozdrawiam
    Michał
    Przycisk membranowy (blaszka pełniąca funkcję microswitcha) - zdjęcia Przycisk membranowy (blaszka pełniąca funkcję microswitcha) - zdjęcia Przycisk membranowy (blaszka pełniąca funkcję microswitcha) - zdjęcia
  • REKLAMA
  • #2 14372908
    Alfax
    Poziom 28  
    Ocena: 134
    Witam
    Jest to przycisk membranowy, dość często spotykany, ale nie wiem, czy można gdzieś kupić samą membranę. Jako że przycisk jako taki składa się z tylko z płytki drukowanej z odpowiednimi polami i membrany, to bywają one często bardzo zindywidualizowane. Na pewno są popularne w rożnych zabawkach elektronicznych, ale nie jestem w stanie ci powiedzieć w jakich konkretnie.
    Ale może taki przycisk będzie ci pasował. Ma tylko 0.8mm wysokości.
    Pozdrawiam
  • #3 14372924
    Mikas89
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo! Napisałem do serwisu gdzie zajmują się kierownicą, mam nadzieję że ten przycisk będzie się nadawał
REKLAMA