Witam! Szukałem programu do projektowania układu przycisków w oknie aplikacji, ale niezbyt się to powiodło, gdyż nie bardzo wiem, jak sprecyzować wyszukiwanie. Poszukuję aplikacji, w której za pomocą interfejsu graficznego można zaprojektować wygląd okienka aplikacji (w dowolnym języku). Coś na zasadzie - wybiera się rozdzielczość okna i dodaje się elementy, na przykład prostokątne. Dzięki temu można odczytać położenie poszczególnych elementów w płaszczyźnie X,Y względem wybranego punktu odniesienia (prawy górny róg na przykład) i względem punktu obiektu (środek lub któryś róg). Próbowałem korzystać z narzędzia Visualowego, ale to raczej nie umożliwia odczytania położenia elementów. Aktualnie pracuję nad prostą grą okienkową i zaplanowanie umiejscowienia elementów bez możliwości podglądu jest dość trudne, a w zasadzie uciążliwe. Zna ktoś może taki program?
Jeśli taki temat istnieje, to przepraszam, nie udało mi się na niego trafić. W razie czego proszę o link.
Jeśli taki temat istnieje, to przepraszam, nie udało mi się na niego trafić. W razie czego proszę o link.