logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poszukuję edytora WYSIWYG do tworzenia aplikacji Win32, np. A-Flow

komandor64 18 Kwi 2006 09:23 1110 5
REKLAMA
  • #1 2539233
    komandor64
    Poziom 25  
    Ocena: 80
    Poszukuję jakiegos środowiska programistycznego tyle, że cos jak edytory WYSIWYG do HTML. Ja na razie trafiłem tylko na "cuś" co sie nazywa A-Flow i słuzy "to to" do pisania prostych aplikacji pod Win32. Ja jako że nie jestem za bazrdzo obeznany w temacie prosze o pomoc innych i mam nadzieje że tą pomoc otrzymam :-)...
  • REKLAMA
  • #2 2540807
    polonus
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    To zależy jaki program chcesz napisać. Prostą gierkę można zrobić np. w GamesFactory, gdzie nie trzeba umieć programować. Gorzej z jakąś aplikacją. Delphi czy Visual C++ oferują łatwe rozmieszczenie ikonek, przycisków itp. ale trzeba znać język, żeby to poskładać w całość.
  • REKLAMA
  • #3 2546417
    komandor64
    Poziom 25  
    Ocena: 80
    No cóż najpostsze są wiusy...:-)
    Visual C++ nawet nie brałem pod uwagę (zbytnio skomplikowane). Delphi w sumie też. Myślałem raczej nad Visual Basic`em (tyle lat zabawy na C-64 - może jeszcze coś umiem) albo Pascal. Tyle ze jak na razie nie spotkałem się z możliwością "graficznego" tworzenia aplikacji w tych językach.
  • REKLAMA
  • #4 2546729
    MiL999
    Poziom 26  
    Ocena: 75
    Delphi to przecież Pascal. A poza tym to nie ma takiego narzędzia, które umożliwiałoby tworzenie programów za pomocą tylko myszy. Musisz znać jakiś język.
  • REKLAMA
  • #5 2547015
    halif
    Poziom 27  
    Ocena: 15
    Proponuje zacząć od C++ i w związku z tym polecam DevC++. W miarę proste, darmowe środowisko programistyczne. Jak poznasz podstawy to od razu zaczynaj z Visual C++ z któregoś .NETa. Jest bardzo dużo przykładów, a komplikacja jest tylko pozorna.
REKLAMA