logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telefon z dual SIM - obsługa dwóch kart SIM różnych operatorów?

MluMlu 14 Maj 2005 13:27 2553 9
REKLAMA
  • #1 1491684
    MluMlu
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Witam

Czy istnieje taki telefon, do którego można włożyć 2 karty, sim dwóch różnych operatorów sieci ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1491795
    gg55
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    O telefonie z orginalnym wejściem na dwie karty nie słyszałem ale są adaptory do kupienia które można wmontować do telefonu, zwłaszcza do popularnych modeli nokia można je kupić w sklepach z akcesoriami gsm lub na allegro
  • Pomocny post
    #3 1491803
    janas
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Są takie przejściówki które mocowane są nad baterią i wkłada się w nie 2 karty sim.Aby przełączyć się między nimi trzeba wyłączyć telefon i w momencie startu wybieramy z której karty chcemy korzystać. Jednoczesne korzystanie z obydwu kart nie jest możliwe.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1491809
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Ocena: 161
    musisz sklonowac karty. ktos na allegro kiedys sprzedawal takia usluge. popytaj sie w serwisie gsm w twoim miescie.

i jeszcze jedno. jednoczesnie bedzie dzialala tylko jedna z tych 2 kart. karte wybiera sie wpisujac jej numer pin przy uruchamianiu telefonu.

poszukaj hasla sim clone , sim scan na google. to kopalnia wiedzy. w razie pytan zapraszam na gg
  • REKLAMA
  • #5 1491849
    MluMlu
    Poziom 18  
    Wiem, że jest takie urządzenie do, którego można włożyć kartę sim i modyfikować ją, jestem ciekawy czy można też kupić np pustą kartę sim i wgrać w nią dwie inne karty sim.
  • REKLAMA
  • #6 1491878
    gg55
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    raczej nie ja bynajmniej o takiej kaercie nigdy nie słyszałem a trochę siedzę w temacie
  • #7 1491936
    MluMlu
    Poziom 18  
    OK chyba się zastanowie nad Adaptorem bo nie jest to drogie , ale moje pytanie: czy nie pogarsza on pracy telefonu ??
  • Pomocny post
    #8 1491963
    kasjo
    Poziom 26  
    Ocena: 88
    MluMlu napisał:
    Wiem, że jest takie urządzenie do, którego można włożyć kartę sim i modyfikować ją, jestem ciekawy czy można też kupić np pustą kartę sim i wgrać w nią dwie inne karty sim.

http://simklon.telefon.gsm.pl/
    To nie jest reklama tylko pierwszy link jaki mi wyskoczyl w google.
  • #10 1980765
    MluMlu
    Poziom 18  
    Kupiłem mini adapter na 2 karty sim (IDEA PLUS GSM - dla telefonu T630) i wszystko prawidłowo. Temat zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ Istnieją telefony z możliwością użycia dwóch kart SIM różnych operatorów, jednak większość modeli nie posiada oryginalnego podwójnego slotu na dwie karty. Rozwiązaniem są adaptery montowane w telefonie, często umieszczane nad baterią, które pozwalają na włożenie dwóch kart SIM. Przełączanie między kartami wymaga wyłączenia i ponownego uruchomienia telefonu, wybierając aktywną kartę przy starcie. Jednoczesne korzystanie z obu kart nie jest możliwe. Alternatywnie stosuje się klonowanie kart SIM, choć nowoczesnych kart nie da się łatwo sklonować. Adaptery dostępne są m.in. do popularnych modeli Nokia i można je kupić w sklepach GSM lub na platformach aukcyjnych. Użytkownik potwierdził skuteczność mini adaptera na dwie karty SIM w telefonie Sony Ericsson T630 z kartą IDEA PLUS GSM, co potwierdza praktyczną możliwość takiego rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA