logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vordon - włączanie nawigacji przy włączeniu zasilania zewnętrznego

WojRz 01 Lut 2015 13:23 4533 5
  • #1 14390611
    WojRz
    Poziom 13  
    Ocena: 15
    Pytanie? Czy można wyłączyć automatyczne włączanie się nawigacji po włączeniu zasilania zewnętrznego? Jest to wkurzające, bo jak się nawigacji nie chce używać i jest podłączona do elektryki samochodu, to przy pojawieniu się napięcia automatycznie się nawigacja włącza. Starszy typ Vordona aby go włączyć trzeba było włączyć przyciskiem i nie reagował na zasilanie zewnetrzne - tylko pojawiał sie wskaźnik ładowania baterii.. A nowszy jak zwykle "ulepszyli" i włącza się automatycznie.
  • #2 14404469
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Jeśli nie masz opcji w menu to nie ma ma takiej możliwości.
  • #3 14405470
    kiko80
    Poziom 27  
    Ocena: 162
    Ta opcja start/stop jest gdy w zapalniczce pojawi się prąd wtedy odpala. Czy próbowałeś zrobić tak że prąd w zapalniczce jest non stop czyli przestawić bezpiecznik. Próbowałeś tego ??
  • #4 14424454
    WojRz
    Poziom 13  
    Wiem, ze jak jest napięcie podprowadzone cały czas to można włączyć i wyłączyć klawiszem. Ale musiałbym oddzielnym przewodem podłączyć zapalniczkę bezpośrednio z akumulatora lub z innego miejsca. Jednak związane to byłoby z przeróbką. Stąd moje pytanie na forum. Natomiast nie jestem przekonany, czy w czasie zapłonu i nagłego spadku napięcia, nawigacja nie potraktuje tego jak brak prądu i za chwilę włączy się sama.
  • #5 14425946
    ogi18
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Z tego co kojarze to odpowiada za to jakis skrypt ktory zalacza nawi podczas podania zasilania niestety juz niepamietam o co hodzilo ale trzeba bylo zmienic wpis i nawi nie zalaczala sie. Moze poszukaj czegos na necie
  • #6 14511231
    WojRz
    Poziom 13  
    Nie ma możliwosci bez ingerencji w soft. temat zamkniety
REKLAMA