logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników

andrzejbadgirl 02 Lut 2015 20:56 36207 19
REKLAMA
  • #1 14396556
    andrzejbadgirl
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Witam,

Posiadam płytę indukcyjną marki Electrolux EHH6340FXK. Płyta została zakupiona rok temu pod koniec stycznia. Pod koniec października ubiegłego roku zaczęły wychodzić pod jednym z palników pęcherze (zdjęcie pod spodem). Był to najczęściej używany palnik.

Postanowiłem zareklamować płytę firmie Electrolux. Otrzymałem odpowiedź, że widoczne na zdjęciu uszkodzenia są wynikiem uszkodzenia od uderzenia lub od garnków i firma odmówiła serwisu.

Od razu zaznaczam, że używam garnków firmy Berghoff, a poza tym płyta nie ma prawa włączyć się jeżeli garnek nie jest przeznaczony na indukcję. Czy ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i jest w stanie coś poradzić?

Załączniki:
    • Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników 20141129_132844.jpg (2.25 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników 20141129_132827.jpg (2.12 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników 20141129_132835.jpg (2.2 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14402071
    Trull
    Poziom 28  
    Ocena: 600
    Rozwarstwienie szyby może być spowodowane stawianiem wychłodzonych w lodówce garnków na gorącej szybie , w ekstremalnych przypadkach może dojść do pęknięcia.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 14403489
    iskrownik
    Specjalista AGD
    Ocena: 729
    @andrzejbadgirl"
    Kup mleczko do czyszczenia płyt ceramicznych, odrobinę na szkło. Białą szmatką bawełnianą trzyj z wyczuciem po miejscu defektu. Jest prawie pewne że jak podniesiesz i obejrzysz spód szmatki będzie ona brązowa. Przed testem oczywiście umyj to miejsce samą wodą i osusz. Jak to zrobisz będziemy działać dalej, tylko melduj jak test będzie wykonany. Jakie środki używane były do czyszczenia i konserwacji urządzenia?
  • #4 14404394
    andrzejbadgirl
    Poziom 10  
    Do czyszczenia płyty używałem spray do kuchenek Dr. Beckmann.

W pęcherzach jest tak jakby powietrze (są wypukłe, gdy się naciśnie pęcherz - ugina się).

Mleczko kupię jakoś pod koniec tygodnia i dam znać/wrzucę jakieś foty.
  • Pomocny post
    #5 14404631
    iskrownik
    Specjalista AGD
    andrzejbadgirl napisał:
    Do czyszczenia płyty używałem spray do kuchenek Dr. Beckmann.
    Domniemam iż był to środek do inoxu.
    andrzejbadgirl napisał:
    Mleczko kupię jakoś pod koniec tygodnia i dam znać/wrzucę jakieś foty.
    Zakup od razu skrobak do płyt ceramiczych.
  • Pomocny post
    #6 14428034
    iskrownik
    Specjalista AGD
    andrzejbadgirl napisał:
    Mleczko kupię jakoś pod koniec tygodnia i dam znać/
    Jakieś postępy? Doczyściłeś szkło?
  • #7 14441037
    andrzejbadgirl
    Poziom 10  
    Tak, udało się dzięki Twoim wskazówkom :)
    Sorry, że dopiero piszę ale trafił mi sie wyjazd służbowy i nie było kiedy odpowiedzieć :)
    Zamieszczam zdjęcia z czyszczenia płyty.

Najlepsze jest to, że "technik" z Electroluxa dwa razy potwierdził że to uszkodzenie płyty powstałe od uderzenia lub od złych garnków. Odmówił mi jakiejkolwiek pomocy a zaproponował nową płytę. Widać, że serwis to zwykli naciągacze.

Wielkie dzięki za pomoc!

Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników Electrolux EHH6340FXK - indukcja pęcherze pod jednym z palników
  • #8 14441797
    iskrownik
    Specjalista AGD
    andrzejbadgirl napisał:
    używałem spray do kuchenek Dr. Beckmann.
    To możesz już wywalić ten środek, bo tu jest przyczyna powstawania problemu(klei brud :) do szkła ) . Pozdrawiam.
  • #9 14452486
    andrzejbadgirl
    Poziom 10  
    Najlepsze jest to, że kupiłem mleczko tej samej firmy, tyle że to mleczko a nie spray. Spróbuję poużywać, jest niby specjalnie dedykowany do kuchenek indukcyjnych ale jeśli sytuacja się powtórzy zmienię na inny.
    Jeszcze raz wielkie dzięki :)
  • REKLAMA
  • #10 14528278
    angela324
    Poziom 2  
    Ocena: 15
    Witam, mam również problem z płyta indukcyjną, przypalona plama weszła chyba w strukturę płyty i obok powstał pęcherz. Proszę o wskazówki i rady.

Z góry dziękuję.
  • #11 14532281
    andrzejbadgirl
    Poziom 10  
    Może jakieś zdjęcie by się znalazło tego pęcherza?
  • #12 14534769
    angela324
    Poziom 2  
    Ocena: 15
    dziekuję, na podstawie Pana wątku juz uporałam się z problemem, był bardzo pomocny :)

Pozdrawiam
  • #13 14784015
    enforces
    Poziom 17  
    Ocena: 69
    Sam Electrolux do tego rodzaju rzeczy ma specjalny profesjonalny preparat. Ktoś testował to?
  • #14 16515274
    joanna282
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Bardzo proszę o pomoc w podobnej kwestii. Najemca mojego mieszkania używał płyty indukcyjnej i spowodował poniższe odbarwienia. Odbarwienia powstały jakby pod powierzchnia płyty. Bardzo proszę o pomoc.
  • #15 16536137
    Barthezz1976
    Poziom 19  
    Ocena: 163
    joanna282 napisał:
    Najemca mojego mieszkania używał płyty indukcyjnej i spowodował poniższe odbarwienia. Odbarwienia powstały jakby pod powierzchnia płyty.
    Gdzie te odbarwienia? Ja widzę tylko zasyfioną powierzchnię ceramiczną przypalonym tłuszczem. Polecam CIF i skrobaczkę.
  • #16 16560889
    joanna282
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    @michalprezes1
    To jest jest tłuszcz a jeżeli chodzi o CIF to próbowaliśmy wielu tego typu specyfików i nic. Zabrudzenie jest widoczne jakby pod powierzchnią płyty. Czyszczenie zwykłymi środkami nie pomaga. Może ktoś sobie poradził z podobnym problemem?
  • #17 19556667
    dorota1819
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Hej, mam trochę podobny problem z płytą indukcyjną. Pojawiły się dziwne wzorki. Jest lekko wyczuwalne pod palcem jako ciut inna struktura, ale mało dosłownie troszkę.
  • #18 19556677
    Barthezz1976
    Poziom 19  
    Ocena: 163
    Zaschnięta ciecz. Żyletka i zeskrobać delikatnie.
  • REKLAMA
  • #19 19556682
    dorota1819
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję! Mam nadzieję że to jest to, trochę bałam się mocniej szorować.
  • #20 20523611
    ulaiwa
    Poziom 1  
    Witam ,
    Potrzebuje pomocy mam małe bąble (tak to wygląda pod światło) na płycie indukcyjnej, jest ona lekko porysowana, ale niedawno pojawiły się te małe czarne plamki, miałam nadzieję, że są to plamy tłuszczu, które mocno trzymają się płyty, ale czyściłam to wszystkim i nic nie pomogło, potrzebuje porady. Czy te pęcherzyki mogą być w płycie, których już w żaden sposób nie da rady się pozbyć? Czy jednak potrzebuję jakiego mocniejszego środku żeby te plamki odpuściły?
    Proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję.
    Poprawiłem TONI_2003

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z płytą indukcyjną Electrolux EHH6340FXK, na której pod jednym z palników pojawiły się pęcherze. Po reklamacji, firma Electrolux odmówiła serwisu, twierdząc, że uszkodzenia są wynikiem uderzenia lub użycia niewłaściwych garnków. Użytkownik stosował garnki marki Berghoff i używał sprayu do czyszczenia Dr. Beckmann. Po zastosowaniu mleczka do czyszczenia płyt ceramicznych, udało mu się poprawić stan płyty. Inni użytkownicy podzielili się swoimi doświadczeniami z podobnymi problemami, sugerując różne metody czyszczenia oraz środki do pielęgnacji płyt indukcyjnych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA