logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bashan BS150 - Quad nie odpala, strzela i wyrzuca paliwo przez gaźnik

MileczM1 05 Lut 2015 19:46 2838 11
REKLAMA
  • #1 14407914
    MileczM1
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Witam, jestem nowy na tym forum, mam problem ze swoim quadem od 3 tygodni, nie mam pojęcia co zrobić z tym więc szukam pomocy, mianowicie quad ostatni raz jak mi palił to schodził na coraz niższe obroty, gdy dodawałem gazu dławił się. Obroty były coraz niższe i niższe, ledwo co dojechałem do domu, jak już dojechałem quad zgasł, i już nie odpalił, wyczyściłem chyba wszystko co ma związek z odpalaniem, od gaźnika po świece. Sprawdzanie kabli, iskra jest, itp, ostatnio czyli wczoraj ponawiałem znowu próbę odpalania, okazało się że quad tak jak by chce odpalić czyli strzeli i wyrzuca paliwo przez gaźnik po chwili znów, strzeli i wyrzuca paliwo przez gaźnik. Może ktoś z was mi pomoże będę wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 14408179
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14408750
    ostry850
    Poziom 10  
    Jeżeli będą za ciasne i po ustawieniu nadal będzie coś nie tak to mogło ci wypalić gniazda na zaworach, jest to częsta awaria w tych chińczykach. Luzy daj 0,05 i 0,07mm.
  • #5 14408873
    MileczM1
    Poziom 8  
    ostry850 napisał:
    jezeli będą za ciasne i po ustawienu nadal bedzie coś nie tak to moglo ci wypalic gniazda na zaworach jest to czesta awaria w tych chinczykach.Luzy daj 0,05 i 0,07.

Jezeli będa wypalone gniazda to co będzie do wymiany?
  • #6 14409272
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 14696430
    sławol
    Poziom 17  
    Ocena: 87
    Tez walczyłem w moim quadzie bo nie chciał chodzić. Wymieniłem gaźnik na nowy i quad jak nowy. Koszt 50zł.
  • REKLAMA
  • #11 14747336
    MileczM1
    Poziom 8  
    Postanowiłem rozkręcić silnik wyczyścilem zawory itd. Mam teraz problem bo muszę ustawić magneto tylko nie wiem na którym oznakowanie, wiem tylko że na T ale jak widać na zdjęcie jest kilka kresek. Bashan BS150 - Quad nie odpala, strzela i wyrzuca paliwo przez gaźnik

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z quadem Bashan BS150, który nie odpala, strzela i wyrzuca paliwo przez gaźnik. Po wcześniejszych próbach uruchomienia, w tym czyszczeniu gaźnika i świecy, oraz sprawdzeniu kabli i iskry, użytkownik ustawił luzy zaworów, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy forum sugerują sprawdzenie luzów zaworów (0,05 i 0,07 mm) oraz wymianę gaźnika, co pomogło innemu użytkownikowi. Użytkownik zadał pytanie o wymianę gniazd zaworowych w przypadku ich wypalenia, co może wymagać wymiany głowicy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA