logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zwrot modemu do sklepu w terminie 7 dni - jak to zrobić?

06 Lut 2015 18:40 3399 16
REKLAMA
  • #1 14411149
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 14411167
    dedito
    Poziom 39  
    Ocena: 593
    Jeżeli umowa była zawarta na odległość to możesz się powołać na ustawa o prawach konsumenta z dnia 30 maja 2014 r. (Dz.U. 2014 r. poz. 827 ze zm.).
    Jeżeli umowa była zawarta na miejscu to z tego co mi wiadomo, jeśli wcześniej nie umówiłeś się ze sprzedawcą, to nie masz praw do zwrotu.
    Oczywiście dotyczy to produktu z którym nic się nie stało. Jeśli ma jakąś wadę to inna historia.
    adax24.pl napisał:
    gotówką na kartę
    Tego nie rozumiem.
  • REKLAMA
  • #3 14411202
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 14411243
    dedito
    Poziom 39  
    Wg mnie możesz tu jedynie liczyć na dobrą wolę sprzedawcy.
    Sprzedawca modemu raczej nie odpowiada za to czy w danej lokalizacji jest zasięg LTE.
    Musztarda po obiedzie ale można było wziąć sprzęt na próbę.
    Jeżeli to prawda co do testu porównawczego z innymi modemami to modem ma wadę i masz prawo do wymiany/naprawy (lecz nie zwrotu) w ramach gwarancji lub rękojmi.
    Dopiero chyba za trzecim razem gdy sprzedawca nie usunie usterki wtedy chyba możesz żądać zwrotu pieniędzy, ale tego nie jestem pewien.
  • #5 14411290
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 14411299
    dedito
    Poziom 39  
    Z tego co mi wiadomo mapy pokazują orientacyjny zasięg i niczego nie gwarantują.
  • #8 14411305
    dedito
    Poziom 39  
    adax24.pl napisał:
    Jak mam sprawdzić czy owy LTE istnieje?
    dedito napisał:
    można było wziąć sprzęt na próbę
  • #9 14411308
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 14411312
    dedito
    Poziom 39  
    adax24.pl napisał:
    Inaczej jak kupić i sprawdzić się nie da!
    Da się co najmniej na dwa sposoby jeden podałem wyżej, drugi to rozeznanie terenu lub for internetowych.
  • #11 14411321
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #12 14411337
    dedito
    Poziom 39  
    adax24.pl napisał:

Przede mną był facet który chciał ten sprzęt zwrócić po 5 dniach próby!!!
    Na próbę się bierze sprzęt za zgodą sprzedawcy.
    adax24.pl napisał:
    Gość wziął na firmę na próbę i ma teraz problem!
    Najwyraźniej nie wziął na próbę tylko zwyczajnie kupił.

Dodano po 1 [minuty]:

adax24.pl napisał:
    Przecież Play już to zrobił! Jest to na ich stronach! Mapa!
    Pisałem już coś na temat map.

Dodano po 57 [sekundy]:

adax24.pl napisał:
    Ci powiedzą że jeśli na mapie w Warszawie jest to znaczy że działa!
    Powiedzą ci wszystko co chcesz usłyszeć, a ty w to wierz. Pozdrawiam i kończę dyskusję.
  • #13 14412558
    kendzierz1
    Poziom 20  
    Ocena: 46
    Cytat:
    Idę po starter Plusa ... Może mi ktoś napisać jak aktywować jakąkolwiek najmniejszą taryfę z internetem LTE w Plusie? Nie mogę się rozczytać w tych wszystkich kodach i promocjach. T-Mobile w LTE w tym modemie w ogóle nie ma zasięgu! Nie sprawdzałem Orange i Plusa.

Kup sobie jakikolwiek starter żeby karta sim obsługiwała LTE, w modemie w profilach musisz ręcznie wpisać ustawienia internetu pod danego operatora i zapisać i powinno śmigać. Najważniejsza karta obsługująca LTE a kupujesz tylko pakiety z ilością danych...
  • #14 14412585
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2080
    Przyjęcie modemu w obecnej sytuacji to tylko dobra wola sprzedawcy, jeżeli nie odpowiadają ci warunki jakie w tej chwili sprzedawca proponuje to tylko wystąpienie na drogę sądową.
  • #15 14412591
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #16 14413277
    dzku
    Poziom 1  
    Sprzedawca nie ma obowiązku przyjąć zwrotu. Jednak można spróbować(nic na tym nie tracisz)
  • #17 14414244
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił modem LTE E3372 w Play i chce go zwrócić w ciągu 7 dni, jednak ma wątpliwości co do przepisów prawnych oraz ewentualnych opłat za używanie urządzenia. W dyskusji poruszono kwestie związane z ustawą o prawach konsumenta, która może być przywołana w przypadku zakupu na odległość. Użytkownik skarży się na słaby zasięg LTE w Warszawie, co skłoniło go do zwrotu, a także na dodatkowe koszty związane z aktywacją usługi. Inni uczestnicy rozmowy wskazują, że sprzedawca nie odpowiada za zasięg LTE w danej lokalizacji, a zwrot modemu może zależeć od dobrej woli sprzedawcy. Użytkownik podkreśla, że zasięg LTE jest znacznie gorszy niż obiecywano, co prowadzi do frustracji i chęci podjęcia działań przeciwko operatorowi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA