logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zniekształcony dźwięk w filmach w AllPlayer i innych programach - co robić?

carlos2384 10 Lut 2015 16:40 3126 7
REKLAMA
  • #1 14424925
    carlos2384
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    witam

mam takie pytanie w programie all player nie mam dźwięku na filmie, ale przy odtwarzaniu w innym programie dźwięk jest taki jak by lektor nabrał dużo helu i ma taki cienki głos. Nie wiem czy coś poprzestawiałem w ustawieniach??? czy może jest coś nie tak z wejściem??czy może coś ustawieniami?? wcześniej przy podłączeniu pierwszych słuchawek był głos normalny ale ruszyłem głową i dźwięk zanikł.Więc kupiłem nowe słuchawki ale w all player nadal nie było dźwięku. Ale w innym programie jest tak zniekształcony jak wcześniej opisałem .

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14425182
    allsiolek
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Czy dźwięk jest taki jak opisujesz tylko na filmach? Czy przy odtwarzaniu muzyki w innej aplikacji niż wspomniana jest ok?
  • REKLAMA
  • #3 14425198
    krys06
    Poziom 29  
    Ocena: 190
    Nie podajesz jaki system, jaki sprzęt.Ale na początek: odinstalować AllPlayera.Następnie-->Menadżer Urządzeń-->Sprzęt - sprawdzić, czy nie ma wykrzykników /innych znaczków przy sprzęcie audio. Sprawdzić odtwarzanie dźwięku przy pomocy domyślnego odtwarzacza dźwięków.(Windows Media Player) O ile wynik będzie pozytywny, wgrać AllPlayera.Sprawdzić , a przede wszystkim właściwie skonfigurować w ustawieniach AP, zgodnie ze swoim sprzętem audio.
  • #4 14425350
    carlos2384
    Poziom 10  
    nie sprawdzałem w przypadku muzyki. bo nie mam na kompie. w all player nie ma dźwięku. w innych odtwarzaczach jest właśnie zniekształcony.
    Właśnie też pomyślałem że mogłem coś zmienić w ustawieniach jak próbowałem coś naprawić jak w all player zniknął dźwięk tylko problem jest taki że nie za bardzo wiem co i jak skonfigurować:)

Dodano po 4 [minuty]:

w Windows Media Player jest to samo
  • REKLAMA
  • #5 14425395
    allsiolek
    Poziom 13  
    Witam,
    A czy grzebałeś coś przy kodekach audo np ffdshow? Nie włączyłeś jakiegoś efektu przy karcie dźwiękowej? Czy posiadasz zintegrowaną kartę dźwiękową realtek? Tam można łatwo przez przypadek ustawić efekt dźwiękowy kręcąc scrollem.
  • REKLAMA
  • #6 14425444
    1fiesta
    Poziom 14  
    Ocena: 15
    Już dawno zrezygnowałam z all player ... polecam tylko MPC-HC i wystarczy.
    - tylko wszystko zaznaczyć w kodekach.
  • #7 14426391
    carlos2384
    Poziom 10  
    być może pogrzebałem coś w ustawieniach, bo próbowałem coś zrobić jak mi nagle zniknął głos w all player. Próbowałem w Windows Media Player,MPC-HC, i programie o nazwie Wideo i wszędzie są zniekształcenia. Najdziwniejsze jest to że dźwięk przychodzenia wiadomości na gg jest normalny czyli nie zniekształcony
  • Pomocny post
    #8 14426522
    allsiolek
    Poziom 13  
    Kolego,
    a czy sprawdziłeś tak jak Cię prosiłem ustawienia korektora i efektów? Jeśli masz kartę dźwiękową realteka to w trayu powinieneś mieć ikonke z niebieskim rakiem. Zobacz czy w polu wyboru environment masz "none".
    Mniej więcej jak w załączniku.

Zniekształcony dźwięk w filmach w AllPlayer i innych programach - co robić?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z dźwiękiem w programie AllPlayer, gdzie dźwięk jest zniekształcony, a w innych odtwarzaczach, takich jak Windows Media Player i MPC-HC, również występują problemy. Po podłączeniu nowych słuchawek dźwięk w AllPlayerze nadal nie działa, a w innych programach jest zniekształcony. Użytkownik podejrzewa, że mógł zmienić ustawienia audio. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie kodeków audio, ustawień karty dźwiękowej (szczególnie Realtek), oraz odinstalowanie i ponowne zainstalowanie AllPlayera. Zwrócono uwagę na możliwość przypadkowego włączenia efektów dźwiękowych w oprogramowaniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA