Mam problem: próbuje oglądać film (konkretnie archiwum x) i przesuwa mi się dzwięk, to znaczy na początku jest ok, a potem dzwięk zaczyna coraz bardziej wyprzedzać obraz. Z filmem jest ok, bo oglądłem to samo na innym komputerze i nie było tego problemu. Używam allplayera, ale próbowałem tez v playerem i było to samo, tylko chyba troszkę wolniej się przesuwało (nie jestem pewny czy wolniej, ale na pewno się też przesuwał) Zaczęło się to dziać jak miałem zainstalowany klite kodeck pack. Zainstalowałem ac3, ale nie pomogło, potem wywaliłem klite i zainstalowałem samego divx a 5 i tez nie pomogło. Wygląda na to, ze w porządku było w VL media player, ale z kolei w nim miałem problem z napisami, to znaczy niby było zaznaczone, żeby używać pliku z napisami, niby był właściwy wybrany, ale czasami wyświetla napisy a czasami nie, np pojawiła się jedna kwestia, potem zniknęła i brakowało kilku następnych, potem znów się jakaś pojawiła itd... nieszczególnie ciekawie się to oglądało. Próbowałem tez zainstalować ffdshow, ale po jego zainstalowaniu przy uruchamianiu telewizji (mam kartę telewizyjną) oraz przy uruchamianiu allplayera wyskakiwał mi błąd "zamknij szczegóły", a emule zgłaszał, że niema unicows (nie wiem co to ma wspólnego z kodekiem, ale tak było) Wie ktoś co to może być? Bardzo proszę o pomoc.
Acha, zapomniałem dodać, że program, do analizy filmu zawarty w klite kodeck pack wyświetlił mi ze kodek video to divx 50 i jezeli dobrze wszystko rozumiem, to że jest zainstalowany, informacje o audio: 0x2000(AC3, Dolby Laboratories, Inc) AC3 48000Hz 192 kb/s total (2 chnls) i że też są zainstalowane odpowiednie kodeki
Acha, zapomniałem dodać, że program, do analizy filmu zawarty w klite kodeck pack wyświetlił mi ze kodek video to divx 50 i jezeli dobrze wszystko rozumiem, to że jest zainstalowany, informacje o audio: 0x2000(AC3, Dolby Laboratories, Inc) AC3 48000Hz 192 kb/s total (2 chnls) i że też są zainstalowane odpowiednie kodeki