logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór zamka szyfrowego z możliwością częstej zmiany kodu w szkole

clubasse 10 Lut 2015 20:04 1221 6
REKLAMA
  • #1 14425639
    clubasse
    Poziom 10  
    Dzień dobry,
    Mam pytanie odnośnie zamków szyfrowych.
    Konkretnie chodzi mi o polecenie przez państwa zamków szyfrowych w których można bardzo często zmieniać kod, gdyż w moim przypadku występuje bardzo duża rotacja ludzi w szkole i związku z czym nie wiem, czy pamięć po zaprogramowaniu tych 999kodów mi się zapełni czy też nie. Czytając opis nic nie pisze o tym czy można usuwać zapisane rekordy.

Proszę o rade jaki zamek wg. państwa spełniłby powyższe wymagania.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14426166
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1277
    Strasznie niejasno piszesz.
    Jeżeli szukasz zamka, który ma być obsługiwany jednym kodem przez wielu użytkowników, bez pamięci zdarzeń i z możliwością zmiany tego kodu nieskończenie wiele razy to Twoje wymagania spełni każdy. Podobnie jak Ircys mogę polecić zamki firmy roger.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 14426723
    Tracer2
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 309
    Zamek na kod to w mojej opinii dobry jest dla kilku użytkowników.
    W przypadku szkoły, żeby to działało i nie było bałaganu ze zmienianiem kodów, należy wybrać np. zamek Rogera z obsługą "pestek" czyli chipów bądź kart dostępu.
  • REKLAMA
  • #5 14429520
    KaW
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Trzeba poszukać zamka szyfrowego firmy farfisa.
    Po wymianie na "farfisę" niema co robić. Po prostu - w dzień i w nocy nic się nie świeci. Ma guziki metalowe - z ograniczeniem skoku guzika. Od czasu do czasu trzeba umyć front-panel z brudu.
    Przewidując potrzebę naprawy - trzeba kupić na zapas jeszcze jedna sztukę - aby zachować ciągłość obsługi wejścia.
    Oczywiście, w uzgodnieniu z właścicielem instalacji.
  • #6 14429567
    andrzej lukaszewicz
    Poziom 42  
    Ocena: 2120
    Zamek szyfrowy , którego kod zna kilkaset osób to sprzeczność. Przestaje być szyfrowym...
  • #7 14430251
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1277
    KaW napisał:
    Aby mieć spokój trzeba poszukac zamek szyfrowy firmy farafissa

To ja chyba spokoju nie zaznam , bo nijak takiego zamka znaleźć nie mogę.
    KaW napisał:
    Wyroby , które wyzej są wymieniane- sa tandetne
    To Twoja opinia i masz do niej prawo. Pytanie czy aby wiesz o czym piszesz i znasz pełną ofertę firmy?. Ja montuję dużo zamków rogera i jakoś tego nie zauważyłem. aby były tandetne. Zdarza mi się również montować podtynkową wersję farfisy. Nie zdarzyło mi się też aby ktoś taki zamek zniszczył, choć najbardziej popularne zamki typu SE 2000E trudno nazwać pancernymi.
    KaW napisał:
    nie spełniaja warunków serwisu
    Możesz mnie oświecić co to są te " warunki serwisu" ?
    O to " prowokowanie", " eksperymenty" itp to wolę nawet nie pytać :)
    andrzej lukaszewicz napisał:
    Zamek szyfrowy , którego kod zna kilkaset osób to sprzeczność. Przestaje być szyfrowym...
    Ależ oczywiście masz rację. Tyle że przydzielane kody personalnie niewiele tu zmienią ( patrz domofony w blokach) Zdecydowanie w takich zastosowaniach lepiej sprawdzają się karty/ breloki. Pytanie jeszcze co w ten sposób zabezpieczamy.
    Pozdrawiam

ps. KaW, prośba o poprawienie pisowni w wypowiedzi powyżej, jak i większą staranność w kolejnych.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat wyboru zamków szyfrowych do szkół, które umożliwiają częstą zmianę kodu. Użytkownicy polecają zamki firmy Roger, które oferują możliwość obsługi wielu użytkowników z jednym kodem oraz zamki z obsługą kart dostępu. Wskazano również na zamki firmy Farfisa, które charakteryzują się metalowymi przyciskami i prostą obsługą. Zwrócono uwagę na problem z bezpieczeństwem, gdy wiele osób zna ten sam kod, co może podważać funkcjonalność zamka szyfrowego. Użytkownicy sugerują, że w przypadku dużej rotacji osób w szkole lepszym rozwiązaniem mogą być systemy oparte na kartach lub brelokach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA