logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Poczta wp. - Liczne wiadomości których nie zamawiałem

epi92 16 Lut 2015 22:42 4128 5
REKLAMA
  • #1 14446435
    epi92
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Witam serdecznie.
    Mam problem z jakimś systemem który rozsyła wiadomości nie interesujące mnie kompletnie informacjami.
    Obiecują miliony do zarobienia itp.
    Nie można wypisać się z newsletter'a brak jakiegokolwiek linku do dezaktywacji lub usunięcia z bazy danych.
    Zgłoszenie jako spam też nic nie daje, gdyż każda wiadomość przychodzi z innego adresu.
    Poniżej zamieszczam zrzuty ekranu z przykładowymi wiadomościami.
    Poczta wp. - Liczne wiadomości których nie zamawiałem Poczta wp. - Liczne wiadomości których nie zamawiałem

Czy ktoś spotkał się z tego typem spamu? Jak sobie z nim radzić?
    Nie wydaje mi się, że pisanie na każdy adres oddzielnie pisać informacji że nie wyrażam zgody na dalsze meila da jakikolwiek skutek.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
    Epi92
  • REKLAMA
  • #2 14446458
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    Nie odpisuj na te maile, zgłaszaj jako spam. Ja tak robię i ilość tego spamu z czasem się zmniejsza.
  • REKLAMA
  • #3 14447440
    rradek01
    Poziom 25  
    Ocena: 52
    Na wp to jest norma że dostajesz miliony spamu.
    Załóż sobie pocztę na gmail.com, ja mam już od paru ładnych lat i zero spamu i śmieci, wszystko jest automatycznie filtrowane.
  • REKLAMA
  • #4 14449412
    epi92
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Tego meila mam już od kilku lat, nie mogę z niego tak po prostu zrezygnować, poza tym to nie jest zwykły spam, reklamy czy informacje. Wygląda na to, jakby ktoś wysyłał do mnie wiadomości, bez możliwości blokowania nadawcy. Każdy meil przychodzi z innego adresu, ale treść jest bardzo podobna, lub taka sama. Nie wiem jak się tego pozbyć.
    brak jakiegokolwiek adresata i nie można osobiści usunąć się z tej bazy danych.
  • REKLAMA
  • #5 14450107
    goldi74
    Poziom 43  
    Ocena: 1539
    Nie klikaj w żadne odnośniki w tych mailach ani nie odpisuj na nie bo wtedy trafiasz na listę odbiorców aktywnych i tych maili przychodzi coraz więcej. Zgłaszaj je tylko jako spam i kasuj.
  • #6 14450108
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA