Ale nVidia do Titana Black zaleca zasilacz przynajmniej 600W. Moc zasilacza (850W) wyznaczyłem kalkulatorem Asusa. Przyznam się, że mam Chiefteca 650W i z Titanem oraz 1090T na płycie M4A785D-M Pro i komputer bardzo często nie bootował się. Dlatego zmieniłem płytę i chcę kupić mocniejszy zasilacz. Tyle, że to stary zestaw i nie chciałbym, żeby koszt zasilacza przewyższał łączny koszt płyty, pamięci i procesora.
Ale ten Tacens nie grozi jakąś tragedią?
A Tacens Valeo V 900 80+ Silver? Co prawda ma tylko jedną linię 12V, a Chieftec dwie (ale w zależności od punktu widzenia może to i zaleta Tacensa?)
Dodano po 2 [godziny] 57 [minuty]:
Podczas przeglądania dyskusji na różnych forach często spotykam następujące scenariusze: "Co wybrać? A czy B?" Od razu pojawiają się propozycje "C, D..." itd., aż w końcu po zgodnym ustaleniu przez dyskutantów, że najlepszym wyjściem będzie zakup "K", założyciel tematu wybiera "Z" i też jest zadowolony
W związku ze słabym zainteresowaniem mojej propozycji dyskusji, wybrałem zasilacz Corsair RM850.
Dziękuję dt1 za zainteresowanie i propozycję oraz wszystkim, którzy zaglądnęli do tego wątku.
Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam,
Piter