logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

OKI ML 320 - ALARM, UTL,10 po wyjęciu RS232-C Serial Interface

faworit 17 Maj 2005 01:14 1860 4
REKLAMA
  • #1 1499581
    faworit
    Poziom 12  
    Witam. Mam drukarkę OKI ML 320 z następującymi objawami: martwa tylko mrugał ALARM i palił się PROP wyjąłem RS232-C Serial Interface (LXHI).Teraz karetka drgnie w lewo, prawo, przesuwa się do końca w lewo i pali się ALARM, UTL,10. Jak myślicie co to może być?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1503839
    Jarecki65
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Sprawdzilem w manualu, opisana przez ciebie kombinacja lampek: ALARM+UTL+10 nie wystepuje jako blad.
    Moze sprubuj pomanewrowac dzwignia podajnikow papieru i zaloz papier kilka razy
  • REKLAMA
  • #3 1503938
    kosmita
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 134
    Jeśli świeci się alarm to znaczy że nie ma papieru.. jeśli miga, to co opisałeś to opis drukarki która czeka na załadowanie papieru
  • REKLAMA
  • #4 1508124
    gawrek
    Poziom 12  
    Ocena: 14
    w tych drukarkach jest mechaniczny czujnik papieru.
    Czasami lubi się zawiesić.
    Gdy drukarka jest bez papieru to po lewej stronie stronie ( patrząc od przodu) można zobaczyć czarną dzwignię. spróbuj poruszać nią delikatnie przy pomocy cienkiego śrubokręta. Po naciśnięciu powinna się schować a po puszczeniu wyjść . Może ją coś blokować??

pozdrawiam

p.s. raz miałem przypadek. Po wyłączeniu drukarki i przesunięciu głowicy parę razy w prawo i w lewo objaw ustąpił.(cuda się zdarzają)
  • #5 2038133
    faworit
    Poziom 12  
    Dziekuje wszystkim za pomoc – to był zawieszony czujnik.
    Pozdrawiam
REKLAMA