logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w słuchawkach Razer Kraken 7.1 na ASrock M85M podczas gry

kubanczykpl 22 Lut 2015 10:27 8394 8
REKLAMA
  • #1 14464082
    kubanczykpl
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich mam problem z dźwiękiem, a dokładniej chodzi o to że nie mam dźwięku podczas gry na słuchawkach (odpalam gre np[BF bad company 2] i podczas wlanczania gry jak wyświetla czołówka jest dźwięk kiedy wchodzi do głównego menu i podczas gry dźwięku brak :/ jedyna gra jaka mi chodzi z dźwiękiem jest CS GO) na głośnikach wszystko śmiga. Mam zintegrowaną kartę dźwiękową ASrock M85M i słuchawki Razer Kraken 7.1 na USB. Już próbowałem zmieniać system 5.1 na stereo i zmieniałem słuchawki jako domyślne urządzenie. Bardzo proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14464378
    kubanczykpl
    Poziom 10  
    Nie, ale te słuchawki są dobre, wszystko inne chodzi, muzyka, dźwięk systemowy...
  • REKLAMA
  • #4 14464546
    Kysu1557
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Próbowałeś aktualizację/zmianę sterowników?
  • REKLAMA
  • #5 14465385
    kubanczykpl
    Poziom 10  
    Tak, mam najnowsze sterowniki Realtek.
  • #7 14465470
    kubanczykpl
    Poziom 10  
    tego nie sprawdzałem ale raczej w tym nie tkwi problem :D ale sprawdzę

Dodano po 29 [minuty]:

sprawdzałem i nie jest wyciszony :/
  • #8 14470767
    kubanczykpl
    Poziom 10  
    sprawdziłem inne słuchawki i na tych innych słuchawkach wszystko spoko śmiga i teraz jest inny problem czemu na ty moich słuchawkach nie ma dźwięku (słuchawki: Razer Kraken 7.1 USB)
  • #9 20965320
    rafalwowak
    Poziom 1  
    Miałem ten sam problem ze słuchawkami Soundcore Q30. Wyłączyłem w Win10 zestaw słuchawkowy Q30 i dźwięki powróciły.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dźwięku w słuchawkach Razer Kraken 7.1 podczas gry na płycie głównej ASrock M85M, mimo że dźwięk działa poprawnie na głośnikach. Po kilku próbach, w tym zmianie ustawień dźwięku i aktualizacji sterowników Realtek, problem nadal występuje. Użytkownik sprawdził również inne słuchawki, które działają poprawnie, co sugeruje, że problem może leżeć w samych słuchawkach Razer. Inny uczestnik dyskusji zasugerował wyłączenie zestawu słuchawkowego w systemie Windows 10 jako potencjalne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA