logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel DloadX - Przestał działać - nie łączy przez ETHM-1

Michał 911 22 Lut 2015 15:09 2385 2
REKLAMA
  • #1 14465219
    Michał 911
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Witam,

Programuję właśnie zdalnie centralne alarmową Integra 128WRL przez moduł ethernetowy ETHM-1 (Używam DloadX-a w wersji 1.1300). Wszystko pięknie działało do pewnego momentu.
    Wydaje mi się, że albo do momentu wyeksportowania plików, albo do momentu, kiedy kliknąłem zapisz jako. Zapisałem w nowej lokalizacji, a starą usnąłem (potem przywróciłem tą starą usuniętą, ale nie pomogło.)
    Problem wygląda następująco;
    Zawsze po kliknięciu DloadX -> ETHM >> LAN/WAN
    Wyskakiwało okienko, w którym miałem przycisk połącz. Klikałem połącz i wszytko działało.
    Teraz to okienko przestało się pojawiać.
    Dodam jeszcze, że jak otwieram plik, to DloadX automatycznie próbuje łączyć (aktywna ikona "przerwij"). Mogę kliknąć to "przerwij", ikona robi się szara, ale
    jak znowu klikam DloadX -> ETHM >> LAN/WAN, to nadał nie widzę okienka z
    przyciskiem "Połącz".

Co to może być?
    DloadX-a już przeinstalowywałem - nie pomogło.
    Podejrzewam, że może odinstlowanie i wyczyszczenie rejestrów DlodX-a by pomogło... Ale nie jestem pewien, dlatego pytam.

Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 14466048
    sciacho
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Porównaj aktualny adres IP modułu ETHM-1 z tym zapisanym w konfiguracji DloadX, być może modułowi został przypisany nowy adres i stąd ten problem.
  • #3 14466723
    Michał 911
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Nie, to nie o to chodzi. To okienko wyskakiwało nawet jak nic nie miałem wpisane.
    Ale mimo wszystko sprawdziłem - IP w DloadX się nie zmieniło.

Teraz jak po raz któryś odinstalowałem i zainstalowałem DloadX-a - wciąż ta sama wersja (1.1300), klikając na Połączenie,
    wyskoczyło mi takie okienko;
    Satel DloadX - Przestał działać - nie łączy przez ETHM-1
    Kliknąłem OK i zaczął działać.
    Także - problem rozwiązany.

Dodam jeszcze, że DloadX-a odinstalowywałem programem RevoUnistaller.
    Nie wiem, czy to coś zmieniło, bo po odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu program wciąż pamiętał ostatnio otwierane pliki.
REKLAMA