logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić zestaw naprawczy do głośników Tonsil GDN 25/80/6?

CrAzYShOcK 23 Lut 2015 14:39 1167 6
REKLAMA
  • #1 14468841
    CrAzYShOcK
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam. Chciałbym się dowiedzieć gdzie dostanę kupić zestawy naprawcze do głośników GDN 25/80/6 (są one z Tonsil Sherzo 350 ). Znalazłem na allegro zestaw naprawczy lecz pisze że pasuje do GDN 25/80/3 i GDN 25/80/1 ii nie mam pojęcia czy czasem by mi to nie podeszło pod moje 25/80/6 a jak nie to czym to się różni ?
    Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #2 14468867
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14468978
    CrAzYShOcK
    Poziom 9  
    na allegro w opisie pisze że do Sherzo http://allegro.pl/ czyli w ostateczności jeżeli nie będzie zestawów do 25/80/6 mogę zastosować te z allegro ?
    Moderowany przez telecaster1951:

3.1.18. Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
    3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

• #4 14469026
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Nie Kolego. Tam masz membrany, które tylko, mniej więcej, pasują średnicą do tych głośników. Masz nawet inny materiał zawieszenia!
    Co się stało z głośnikami? Jeśli wykruszyło się zawieszenie, to je po prostu wymień. Producent sprzedaje takie. skleptonsil.pl
  • REKLAMA
  • #5 14469097
    CrAzYShOcK
    Poziom 9  
    Zgadza się, trzy głośniki mogę zregenerować bez problemu, w nich do wymiany tylko zawieszenia, które są dostępne na stronie producenta, natomiast w czwartym głośniku trzeba wymienić membranę i kopułkę
  • REKLAMA
  • #6 14469237
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    CrAzYShOcK napisał:
    tam do wymiany zawieszenie i także membrana wraz z kopułką ( uszkodzenie spowodowane przez małe dziecko )
    Membrana kompletna, jak również zestaw naprawczy jest dostępny na skleptonsil.pl. Wiesz o tym, że jeśli w jednym głośniku musisz wymienić membranę, to musisz to zrobić ze wszystkimi? Inaczej nie uzyskasz spójnego brzmienia.
  • #7 14469522
    CrAzYShOcK
    Poziom 9  
    OK, tego akurat nie wiedziałem ale na przyszłość będę wiedział, dzięki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje zestawów naprawczych do głośników Tonsil GDN 25/80/6, które są częścią kolumn Sherzo 350. Znalazł zestaw na Allegro, ale nie jest pewien, czy pasuje, ponieważ jest przeznaczony dla modeli GDN 25/80/3 i GDN 25/80/1. Odpowiedzi wskazują, że różnice między modelami mogą dotyczyć elastyczności i materiałów zawieszenia. Zaleca się zakup oryginalnych części od producenta, dostępnych na stronie skleptonsil.pl, zwłaszcza że wymiana membrany w jednym głośniku wymaga synchronizacji z pozostałymi, aby zachować spójne brzmienie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA