Szukałem tego samego na temat regulacji tej centralki ale nic nie znalazłem więc kombinowałem sam. Po połączeniu z centralka i uruchomieniu programu mamy do wyboru trzy ekrany - uwidocznienie parametrów, konfigurację parametrów i to co dotyczy plików czyli zapis i odczyt ustawien z centralki np z dysku twardego. W menu uwidocznienie parametrów pokazują sie parametry pracy silnika takie jak: wartość prędkości obrotowej silnika, kąt otwarcia przepustnicy (TPS) Watrość podawana w woltach, wartość Lambda (podowana w woltach), położenie step motoru czyli położenie zaworka silnika krokowego gazu. W menu konfiguracji mozemy ustawiać parametry pracy centralki przedewszystkim wszystko co dotyczy rodzajów czujników stosowanych w samochodzie. Możemu takze ustawiać maksymalne połozenie step motoru co ma wpływ na dynamikę i zyżycie paliwa samochodu, możemu włączyc lub wyłączyć układ cut-off oraz regulować parametry tego układu czyli otwarcie step motoru w cut-off oraz obroty silnika dla których cut-off zostanie wyłączony. Mozemy wlączyć lub wyłączyć pozycję do deski czyli wartość otwarcia step motoru przy maksymalnym wcisnięciu pedału przyspieszenia co daje nam możliwosc lepszego przyspieszenia w nagłych sytacjach a w normalnych warunkach mniejsze zużcie paliwa. W innych ustawianiach mamy do wyboru cos takiego jak typ prowadnicy a tam do wybory normalny, ekonomiczny i sport, chodzi o zużucie paliwa i o dynamikę pojazdu. Co do regulacji parowanika to tą duża srubą reguluje sie wolne obroty samochodu ale nie do konca ponieważ regulując tą srubą przenosimy całą charakterystyke wartości lambda od obrotów silnika w strone granicy palności górnej (uboga mieszanka) lub granicy palności dolnej (mieszanka bogata). Po podłączeniu centralki do komputera tą srubą możemu wyregulować wartość lambda patrząc jak ona sie zmienia na monitorze, wkrecając srubę zubożamy mieszanke czyli mniejsze zużycie paliwa, wartość lambda w woltach dla sondy typu 0-1V coraz bliższe zeru wykręcając tą srube wartość napięcia z sondy bedzie sie zwiększała aż do ok 1V i lekko powyżej co jest dolną granicą palności, bardzo wysokie zużycie paliwa. To mniej więcej opis tego co sam dowiedziałem sie o tej centrlce jesli coś zle napisałem to proszę żeby mnie poprawić
Pozdrawiam...