Witam wczoraj byłem zmuszony zainstalować od początku softa do Cube przez sp flash tool ale niestety po zainstalowaniu telefon stracił numery imei. Pomożecie mi je odzyskać ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCytat:
Potrzeba najnowszego FlashTool w wersji V5.1409.13
Odpalasz program. Nastepnie ladujesz plik scater-loading. Zaznaczasz opcje: MOTA SIU Luke, klikasz DOWNLAND a następnie podlaczasz telefon (nie zapomnij wyjąć na chwile baterii)
Po podłączeniu tel Flash Tool wgra Ci: boot.img , recovery.img , i system.img (będzie to trwało ok. 20min.), jak się w gra to standardowo wyskoczy OK. Zamykasz okno z napisem OK, Odłącz tel, wyciagnij i zamontuj baterie, zaznaczyć opcje DOWNLOAD ONLY i odznacz te 3 pliki co masz juz wgrane. Kliknij Download i podlacz tel. Program wgra Ci reszte i wyskoczy OK.
I NASZ CUBE NAGLE OZYWA![]()
Po włączeniu systemu tel nie widzi nam kart SIM lub jedna widzi a jednej nie. Posiadamy również błąd WIFI który wyświetlany jest jest jakoś NVRAM czy jakoś...dokładnie nie pamiętam.
Następnie programem MTK Droid Tools nadajemy IMEI takie jak mamy pod bateria na nalepce. Po restarcie tel IMEI zostały nadane i problem z widocznością kart SIM znika.
Następnie z netu zciagamy plik WIFI_FIX_FILES MT6582, po czym go rozpakowujemy i zawartość należy skopiować do katalogu: data/nvram/APCFG/APRDEB najlepiej aplikacja ES file menager bezpośrednio na telefonie, zapyta czy podmienic pliki, zgadzamy się, restartujemy telefon i........GOTOWE! CUBE jak nowy![]()
OskarV1 napisał:Tak.Dzięki za info wszysko fajnie tylko jak tym programem mam wgrać te imei ? lub nadać ?
OskarV1 napisał:Musisz zainstalować pakiet Android SDK, po instalacji wchodzisz do folderu instalacyjnego i włączasz SDK Manager. Później rozwijasz listę extras i zaznaczasz Google USB Drivers po czym klikasz install packages, jak już pobierze i zainstaluje to sterowniki masz w folderze SDK/extras/google/usb_driver .a z kąd mam pobrać sterwoniki adb ?
basstek1 napisał:Aby naprawić imei trzeba wejść w dialer i wklepać kod *#4634# potem wpisać właściwy imei (pojawi się okienko) i po sprawieDziała to w chińczykach z MTK.