logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Comodo Internet Security blokuje Firefoxa po aktualizacji - błąd połączenia z serwerem

ygdrasil 25 Lut 2015 12:56 1428 2
REKLAMA
  • #1 14475825
    ygdrasil
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam.
    Od jakiegoś czasu miałem zainstalowany Comodo IS na moim komputerze i wszystko było Ok.Po ostatniej aktualizacji ComodoIS i Firefoxa nagle przeglądarka nie działa.Wyskakuje błąd połączenia z serwerem.Po odinstalowaniu CIS Firefox działa.Wcześniej instalowałem Avasta i AVG ale strasznie muliło komputer.Co może być przyczyną blokowania Firefoxa przez CIS?
  • REKLAMA
  • #2 14476688
    krzaczor93
    Poziom 14  
    Ocena: 28
    Regułka, która nie pozwala Firefoksowi na dostęp do Sieci?
    Pamiętaj, że Comodo IS to nie tylko program antywirusowy, ale kompletny pakiet ochronny - zawiera m. in. firewalla.

Cytat:
    Wcześniej instalowałem Avasta i AVG ale strasznie muliło komputer.

Jednocześnie?
    Nie zaleca się instalowania korzystania z dwóch programów tego typu w tym samym czasie.
  • #3 14477414
    ygdrasil
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Oczywiście,że nie instalowałem tych antywirusów jednocześnie.Każdy osobno strasznie spowalniał system.Podejrzewam,że to wina systemu.Mam XP HE z SP2.Nawet zainstalowanie SP3 muliło komputer.
    Co do ComodoIS wiem ,że to pakiet i że jest tam firewall.Z tego co wyczytałem w necie to właśnie firewall blokuje przeglądarkę z tym,że nie wiem jak dodać aplikację do zaufanych.Za każdym razem gdy odptaszkuję Firefoxa w firewallu jako zaufany po otwarciu przeglądarki dalej to samo czyli błąd serwera.Po powrocie do ustawień firewalla okazuje się,że to co wcześniej zaznaczyłem jest nieodznaczone.Wcześniej wszystko działalo OK.
REKLAMA