logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nię mogę połączyć z internetem gdy pracuje bit comet

jannaszek 10 Gru 2004 18:16 2271 10
REKLAMA
  • #1 1050154
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    witam wszystkich
    -serwer odrzucił żądanie.. system 98se ,pod xp nie ma żadnych problemów nawet przy zaporze
    zna ktoś przyczynę?
    podejrzewam firefox ale po jej odinstalowaniu bitcomet woła że nie znaleziono mozilli bo jest powiązana
    wogóle jak wybrać żeby raz ie była domyślną przeglądarką a raz fire fox? zaznaczanie sprawdzaj... nie reaguje ,raz zainstalowany fire fox staje się domyślnym

pozdrawiam i proszę o radę
  • REKLAMA
  • #2 1050244
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    Ocena: 76
    hm... od kiedy bitcomet jest powiazany z mozilla ?
  • REKLAMA
  • #3 1050401
    jannaszek
    Poziom 39  
    no niby dobre pytanie, choć myślałem o odpowiedzi innej
    -nie jest teoretycznie ,ale z poziomu bitcomet,a działa wyszukiwarka stron z torrentami i wtedy to wołanieo mozillę choć jest odinstalowana.
    sam bitcomet działa bez zarzutu
  • REKLAMA
  • #4 1050412
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    cos mocno mamieszałes skoro wola o mozile .. moze usuneles pliki wpoldzielone... jesli tak proponuje formata ...i nie instalowac mozilli
  • #5 1050453
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6567
    Po prostu Mozilla po odinstalowaniu nadal pozostaje domyślną przeglądarką... żeby to zmienić uruchom IE i w opcjach internetowych (Narzędzia->Opcje internetowe) na zakładce Programy zaznacz Program Internet Explorer ma sprawdzać, czy jest domyślną przeglądarką i zrestartuj IE.

Co do klienta BT to polecam BitSpirit (http://www.bytelinker.com/intl/bs.htm), możesz w nim ustawić ilość równoczesnych połączeń przychodzących i wychodzących. BitComet po prostu tworzy za dużo połączeń i podsystem sieciowy Windowsa 98 nie jest w stanie ich obsłużyć.
  • #6 1050517
    jannaszek
    Poziom 39  
    dzieki tzok, wyprubuję to , bo niby ustawiałem domyślny ie ale jeszcze przed odinstalowaniem mozilli i wtedy nie działało
    ale odkryłem tez że NIS 2005 zjada mi całą pamięć w/g aidy mam 4% wolnych zasobów [ddr256] ,więc odinstalowałem nis i część stron już się uruchamia [mam teraz ok.50% wolnych zasobów ram}
    swoją drogą ,no nie da się nic dobrego o nortonie powiedzieć ,obecnie zainstalowałem pandę 7 plat.
    pozdrawiam
  • #7 1050541
    tzok
    Pod Win98 nie mam żadnego antywirusa ani firewalla, korzystam z Firefoxa zamiast IE i jak dotąd nie złapałem żadnego wirusa. Zresztą większość robaków internetowych wymaga do działania min Windowsa 2000.
  • #8 1050940
    jannaszek
    Poziom 39  
    zainstalowałem tego spirita -ładny kombajn ,muszę trochę go poznać i przywyknąć -chyba wolniej szy od bit comet
    wirusy, właśnie dlatego przeniosłem się z xp do 98 bo tu spokuj ,natomiast fiewal stosuję bo nie chce żeby wszyscy wszystko widzieli i wszystkie progi kontaktowały się ze swymi witrynami .
    co do tematu to uważam za zamknięty, wszystko chula i to szybko
    dziękuję i pozdrawiam
  • #9 1051012
    tzok
    Na LANie BS jest bezkonkurencyjny a przy tym jak na tki "kombajn" jest dość "lekki", no i po polsku (m. in. dzięki mnie).
  • REKLAMA
  • #10 1052424
    jannaszek
    Poziom 39  
    a to jestem pełen uznania ,
    wrócę jeszcze do tego fire fox,a
    otóż po odinstalowaniu i zaznaczeniu w ie6 "sprawdzaj przy starcie czy jest domyslna..." tym razem bit spirit woła o mozillę przy próbie połączenia np z suprnova
    pewno został jakiś wpis lub usunąłem współdzielone pliki,jak wiśnia mówi
    lecz to zrobiłl deinstalator ale niech tak będzie
    żeby było ciekawiej admin dziś obciął transfer o następne 50 % -może to zmienić za dodatkowe 25zł - i co tu gonić za szybkością?ile ten net ma kosztować..
    pozdrawiam
  • #11 1052792
    .Wiśnia
    Poziom 28  
    zzobacz jak jeszcze ma sie sprawa z rejetrem ! jesli tam zosłtał wpis usuniety od mozilli to musisz go ununac i winno wszystko wrócic do normy ...Ps. Firewall nie zabezbiecza cie w 100% ...ja nie uzywam zadnych antyzłomow lub zapor i nic mi sie nie knoci

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z połączeniem internetowym podczas pracy programu BitComet na systemie Windows 98 SE, gdzie pojawia się komunikat "serwer odrzucił żądanie". Problem nie występuje na Windows XP, nawet przy aktywnej zaporze. Podejrzewa powiązanie BitComet z przeglądarką Mozilla Firefox, która po odinstalowaniu powoduje komunikaty o braku Mozilli, gdy BitComet próbuje korzystać z wyszukiwarki torrentów. Zalecane jest ustawienie Internet Explorera jako domyślnej przeglądarki poprzez opcje internetowe, co może rozwiązać problem. Wskazano, że BitComet tworzy zbyt wiele połączeń, co może przeciążać podsystem sieciowy Windows 98, dlatego rekomendowano alternatywny klient BitSpirit, który pozwala na kontrolę liczby połączeń i jest bardziej stabilny na tym systemie. Dodatkowo zauważono, że Norton Internet Security 2005 zużywa dużo pamięci RAM, co wpływa na działanie systemu, dlatego zalecano jego odinstalowanie i zastąpienie innym programem antywirusowym, np. Panda 7 Platinum. Problem z domyślną przeglądarką Firefox po odinstalowaniu może wynikać z pozostałych wpisów w rejestrze systemowym, które należy usunąć ręcznie, aby przywrócić prawidłowe działanie. Firewall nie gwarantuje pełnej ochrony, a na Windows 98 można korzystać z Firefoxa bez antywirusa, gdyż większość wirusów wymaga nowszych systemów. Ostatecznie autor potwierdził, że po zastosowaniu tych rozwiązań problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA