logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy mogę użyć mocniejszego zasilacza 2A do HUB 4WORLD zamiast 500 mA?

Afghan 25 Lut 2015 19:54 597 3
REKLAMA
  • #1 14477350
    Afghan
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Kupiłem hub usb 4World do pracy z routerem i internetem mobilnym, ale wydaje mi się jakby zasilacz dawał jeszcze trochę za małą moc na modem. Zasilacz jest 500 mA. Czy mogę wymienić zasilacz na powiedzmy 2A w tym hubie.

Zdjęcie huba:

Czy mogę użyć mocniejszego zasilacza 2A do HUB 4WORLD zamiast 500 mA?
  • REKLAMA
  • #2 14477377
    kris669
    Poziom 20  
    Ocena: 36
    A co się dzieje? Zawsze można wymienić zasilacz na mocniejszy, ważne jest aby nowy zasilacz miał takie samo napięcie wyjściowe, a natężenie i tak zależne jest od rezystancji obciążenia, jest to parametr wynikowy i oznacza wartość prądu jaką można bezpiecznie pobierać z zasilacza.
  • REKLAMA
  • #3 14477511
    Afghan
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Znany problem z za słabym zasileniem modemu przez router. Bez huba modem w ogóle się nie łączył przez router z siecią Play , gdy modem podłączyłem przez huba już się łączy i przez dłuższy czas utrzymuje połączenie, ale jak jakaś faza go złapie to rozłącza się co kilkanaście minut, a czasem potrafi połączenie trwać i kilkanaście godzin. Wydaje mi się, że jest właśnie wina huba. Bym właśnie wymienił ten zasilacz na mocniejszy ale obawiam się, że hub się spali. Czy się mylę i będzie wszysko OK jak wymienię na mocniejszy? Myślę o 5V 2A.
  • #4 14477544
    bagart
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    kris669 napisał:
    Zawsze można wymienić zasilacz na mocniejszy, ważne jest aby nowy zasilacz miał takie samo napięcie wyjściowe, a natężenie i tak zależne jest od rezystancji obciążenia, jest to parametr wynikowy i oznacza wartość prądu jaką można bezpiecznie pobierać z zasilacza.
REKLAMA