logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cichy laptop z SSD do 3500 zł, ekran 14.1-15.6, HDMI, napęd DVD, do programowania

Lew Hipopotam 25 Lut 2015 21:01 552 0
REKLAMA
  • #1 14477653
    Lew Hipopotam
    Poziom 1  
    Chcę sobie kupić laptop, przeznaczam na to 3500. Nie jest to mała kwota, ale chcę, żeby sprzęt posłużył mi kilka lat. Mój poprzedni ma jakieś 8 lat i chcę, żeby nowy też przynajmniej tyle wytrzymał (wydajnościowo).
    - karta graficzna zwykła - nie gram i nie przetwarzam grafiki
    - ekran 14.1 albo 15.6", matowy albo antyrefleks, dobry do oglądania filmów (ale nie jestem w dziedzinie obrazu koneserem)
    - złącze HDMI i napęd DVD
    - dość wydajny, ale nie musi być extra, chcę w najbliższej przyszłości poprogramować na Androida, chcę też popracować nad filmami, które mam na miniDVD (pozgrywać, powycinać, łączyć etc)
    - najważniejsza dla mnie jest cisza, czyli żeby dysk nie pracował głośno (stąd wybór SSD) i żeby wentylator się nie włączał zbyt szybko.
    - nie jest dla mnie ważna wytrzymała bateria czy waga

Miałam okazję przetestować Lenovo E440 i5-4210M z 500GB HDD + 16GB M.2 SSD (cache).
    To, co go dyskwalifikowało, to niestety, wentylator szumiał praktycznie cały czas i to dość głośno, a i dysk ciągle pracował nie wiedzieć czemu. Nie wiem, czy to z tym laptopem było coś nie tak, czy taka jest uroda tej serii?
  • REKLAMA
REKLAMA