logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cichy laptop do 3500 zł do pracy, filmów i lekkich obliczeń naukowych

alef_zero 12 Paź 2014 21:02 1164 2
REKLAMA
  • #1 14036498
    alef_zero
    Poziom 2  
    Witam,
    od jakiegoś czasu zabieram się za zakup nowego laptopa - stary zginął podczas burzy. Myślę, że trafię lepiej, niż na swojego starego HP Pavilion. Potrzebny mi laptop przede wszystkim cichy - im cichszy tym lepiej, poza tym nie planuję na nim wiele więcej, niż praca z tworzeniem dokumentów, filmy, muzyka, internet itd. Obliczenia naukowe są niewykluczone, ale myślę, że odrobinę ponadprzeciętny komputer, powinien dać sobie radę (nie zależy mi bardzo na czasie obliczeń), myślę, że tym nie należy się zbytnio przejmować. Nie planuję grać dużo w gry, raczej od święta. Chciałbym wydać ~3000, do 3500.

Proszę o pomoc i dobre rady ;)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14036739
    jowyma
    Poziom 23  
    Ocena: 169
    Za 1500 zł T420 z drugiej ręki z kartą nvidia (trochę gorętszy wtedy i głośniej wentylator będzie pracował) lub z kartą intel. Rozdzielczość ekranu może być podwyższona, żeby lepiej było filmy oglądać.
  • #3 14036921
    alef_zero
    Poziom 2  
    Wygląda solidnie, jest też dość tani, dzięki. Do rozważenia. Czytałem jakąś recenzję i przypomniałem sobie, że dobrze by było jeszcze, żeby laptop miał dość dobre głośniki. Może ma ktoś coś jakąś propozycję?

EDIT: Kurcze, te ThinkPady wyglądają mega solidnie, z resztą miałem już z nimi do czynienia i sprawiły takie wrażenie. Chyba wezmę inny model, raczej seria L, ale wyglądają mega. Dziękuję za pomoc.

Mankamentem jest też brak HDMI.
REKLAMA