Witam właśnie się przeprowadzam i w nowym (ale nie nowowybudowanym) mieszkaniu jest dwufunkcyjny piec gazowy Ariston Clas 24 CF. Mieszkanie z oknami do południowego wschodu o powierzchni 42m2, wysokość ok. 3m, regulator temperatury płynny z potencjometrem. Mieszkanie parę ładnych miesięcy było nieużywane (między innymi zimą) i się nieźle wyziębiło.
Jest to mieszkanie w kamienicy (nie w bloku gdzie każdy sąsiad cię ogrzewa) i moje pytanie brzmi w jaki sposób uzywać tego pieca aby było ekonomicznie? Jakieś sztuczki? Dodam, że nie miałem do czynienia prędzej z takim piecykiem - miałem jednofunkcyjny tylko do wody użytkowej. Od trzech dni grzeję i jest nadal zimno a licznik bije... :/ Może jakieś specjalne ustawienia? konfiguracja? parametry? Tryb auto/comfort?
Za wszelkie podpowiedzi/sugestie z góry bardzo dziekuję!
Jest to mieszkanie w kamienicy (nie w bloku gdzie każdy sąsiad cię ogrzewa) i moje pytanie brzmi w jaki sposób uzywać tego pieca aby było ekonomicznie? Jakieś sztuczki? Dodam, że nie miałem do czynienia prędzej z takim piecykiem - miałem jednofunkcyjny tylko do wody użytkowej. Od trzech dni grzeję i jest nadal zimno a licznik bije... :/ Może jakieś specjalne ustawienia? konfiguracja? parametry? Tryb auto/comfort?
Za wszelkie podpowiedzi/sugestie z góry bardzo dziekuję!