logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować wskaźnik paliwa firmy Cargo w Ursusie C330?

genek1989 27 Lut 2015 12:50 2394 3
REKLAMA
  • #1 14482822
    genek1989
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Mam problem z montażem wskaźnika paliwa tego producenta jak mam wsadzić do zbiornika paliwa metalowy pierścień z 5 gwintowanymi otworami gdyż w zestawie nie ma instrukcji montażu a nie chcę sobie spieprzyć zbiornika poprzez zrobienie zbyt dużego otworu pierścień w jednym miejscu ma zrobione minimalne wcięcie tylko jnie wiem po co.

Linki do tego chińskiego dziadostwa bez instrukcji montażu:

https://www.hc-cargo.com/default.aspx?id=7&groupid=FuelGauges285&productid=160701

http://allegro.pl/zestaw-pomiaru-poziomu-paliwa-plywak-wskaznik-12v-i4940823608.html
  • REKLAMA
  • #2 14483140
    jofa-j1
    Poziom 17  
    Ocena: 103
    A przez korek wlewowy nie włożysz pierścienia. Można by też zebrać trochę materiału z drugiej strony niż wycięcie, może wtedy wejdzie przez koesk wlewowy. Można też przeciąć pierścień metalowy na 2 połówki i wkładać i przykręcać pojedyńczo (otwór montażowy blisko korka wlewu aby sięgnąć palcami} Zauważ że to urządzenie ma - na masę a Ursus 330 oryginalnie odwrotnie, jeśli dobrze pamiętam
  • REKLAMA
  • #3 14483176
    seweryn7701
    Specjalista Maszyny Rolnicze
    Ocena: 1392
    Nawet jeśli ma jeszcze plus na masie może to spokojnie zamienić.
    Żeby włożyć pierścień musisz go w jednym miejscu przeciąć. A możliwe że otwór ma mieć taką średnicę jak od wycięcia do kraju podkładki.Nie będzie wtedy małych otworów na śrubki a szczelność utrzyma uszczelka od od zewnętrznej strony uszczelki do śrub.
  • Pomocny post
    #4 14483401
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 841
    Witam
    Przecież to wycięcie służy do wkładania pierścienia , wcale nie trzeba dzielić pierścienia.
    Serednica otworu to ta mierzona w wycięciu,. Zakładamy zahaczając wycięciem o brzeg otworu i wkładamy prostopadle do otworu w najszerszym miejscu. Przykręcamy przez wcześniej wykonane otwory na śruby , jedną krótszą śrubą przykręcamy pierścień żeby nie opadł, następnie wkładamy i przykręcamy czujnik z pierścieniem 1- 2 śrubami , następnie wyjmujemy pierwszą śrubę i wkręcamy kolejne . Oczywiście pamiętamy o podkładkach gumowych.
REKLAMA