Jestem ciekaw co będziesz ładował tym power bankiem. Jak nowy np 4" smartfon z baterią 2000mAh to duży power bank polecam. Dla przykładu miałem telefon 2200mAh bateria i Power bank 2600mAh tego typu Link to nie polecam. Chyba z kosmosu wzięli tą pojemność. Naładowałem nim tylko od 0-25%. Zawiodłem się. Polecam kupić powerbank z pojemnością powyżej 5000mAh tylko żeby rzeczywiście miał tą pojemność co jest wątpiące w tych "chińskich zabawkach. Są powerbanki Verbatim im ufał bym , że mają taką pojemność jaka pisze ale i cena tez jest nie mała. A jak chiński miałbym brać to patrzył bym aby gabaryty były większe np wielkości zewnętrznego dysku 2,5" i pojemność powiedzmy 15000mAh i może raz czy dwa razy naładował bym smartfon.
Ja że lubię majstrowac trochę przy elektronice i telefonach to ztuningowałem ten power bank wyżej wymieniony (2600mAh) Miałem używane baterie z telefonów, sprawne, zlutowałem je równolegle około 10 sztuk i mam power bank faktycznej pojemności około 5000mAh.
Myślę że pomogłem trochę
Chyba z kosmosu wzięli tą pojemność. Naładowałem nim tylko od 0-25%
W instrukcjach wyjaśniają o co chodzi:
Cytat:
Ważne:
W trakcie korzystania z urządzenia prosimy pamiętać, że proces przekazywania energii z akumulatora do akumulatora jest w stanie przenieść maksymalnie około 70% zgromadzonej energii. Dodatkowo procesowi temu towarzyszą naturalne straty energii. Dlatego każdy akumulator jest w stanie przekazać efektywnie około 60% nominalnej wartości zgromadzonego prądu.
Jak już ktoś wybiera taką ładowarkę mobilną to dobry jest też Solar Power Bank, z panelem słonecznym który doładowuje baterie wewnętrzną. Tylko że pełne naładowanie wewnętrznej baterii trwa co najmniej kilka słonecznych dni. Taki panel ładuje prądem 0.2A, w porównaniu do ładowarek sieciowych które ładują 0.7A, 2.0A
Ja kupiłem xiaomi 10400 - ładuje mi baterię (ok. 3000mAh) ponad 3 razy po pełna.
bardzo dobra jakość, b. dobre ogniwa. Teraz jest jeszcze większa z dwoma portami USB. Jakby była wtedy to bym ją kupił. Jakością przebija znacznie droższe. W chinach można je kupić za ok. 25$? Jak od odbrego sprzedawcy to nie ma strachu.