logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1995 - jak przypisać klucz bez kontrolki w pilocie?

witek1 17 Maj 2005 21:48 1788 4
REKLAMA
  • #1 1501945
    witek1
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Samochód nigdy nie miał immobilajzera fabrycznego, ma natomiast zamek centralny sterowany typowym pilotem w kluczu.
    Różnica polega na tym że w klawiszu zamka centralnego nie ma kontrolki, co uniemożliwia liczenie mignięć w procedurze wpisywania kodu.
    Zaznaczam że znam procedurę przypisania kluczy i mam czterocyfrowy pin.
    Moje pytanie: jak przypisać klucz w tej wersji skoro typowa procedura nie ma tu zastosowania
  • REKLAMA
  • #2 1508410
    anioł
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Były takie wersje gdzie kod wpisuje się pzyciskiem w dżwigni wycieraczek i pedałem gazu,ale dokładną instrukcje musiałbym poszukać.Jak Ci zależ to napisz. andrzej(_at_)rigel.pl
  • REKLAMA
  • #3 1514132
    witek1
    Poziom 14  
    Tak. Znam tą metodę. Ale manetkę od wycieraczek mam oryginalną i taką samą jak w innych lagunach, bez przycisku od czoła.
    Zapraszam do wypowiedzi osoby które spotkały się z podobnym problemem w swoich renówkach.
  • REKLAMA
  • #4 1514752
    jaroh
    Poziom 14  
    Ocena: 38
    Cześć były takie laguny w których nie było przycisku na manetce wycieraczek. W takim przypadku kod wprowadzalo sie urządzeniem diagnostycznym. (przyciskiem na manetce podawaliśmy mase na dekoder) myslę że mozna by było wprowadzić kod podając mase na dekoder tylko musiał bym sprawdzić na schemacie która nóżka dekodera.
  • #5 1995442
    witek1
    Poziom 14  
    Problem rozwiązany.
    Kończę temat.
REKLAMA