logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Funbox Orange - Jak skutecznie ustawić kontrolę rodzicielską?

krzysiekki 28 Lut 2015 22:45 9123 11
  • #1 14487850
    krzysiekki
    Poziom 11  
    Witam mam pytanie posiadam Funbox od orange i chciałem zrobić ograniczenie dla syna takie żeby miał internet w określonych godzinach. Wszystko pięknie zrobiłem przypisałem w funbox o której godzinie ma mieć wifi w komórce, i tu zaczyna się problem bo syn jakoś wyłancza ten harmonogram odrazu mówię że nie zna hasła do funbox nie wiem czy łączy się przez telnet, ale z tego co czytałem to funbox ma zablokowany telnet. To w takim razie w jaki sposób sie łączy ? I jeszcze na pocieszenie mówi mi że może mi zmienić hasło :|
  • #2 14487894
    Tomcio_12
    Poziom 11  
    Myślę że jak masz internet z orange masz funspot nie wiem czy to się tak nazywa ale morzesz korzystać z internetu na telefonie/laptopie wystarczy że znasz jakieś hasło a router masz np.
    1km od siebie niby takie coś jest w orange ale nie wie nie posiadam :) ale coś takiego jest
  • #3 14487914
    krzysiekki
    Poziom 11  
    Tak tylko on wchodzi do funbox i wyłącza zaplanowany harmonogram jaki ma ustawiony
  • #4 14487938
    Tomcio_12
    Poziom 11  
    Niestety nie wiem co poradzić no po prostu chakier :)
  • #5 14488002
    waldek123
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Zmienić hasło logowania do modemu zamiast admin
  • #6 14488269
    krzysiekki
    Poziom 11  
    Z tego co tam widze to admin jest tam na stałe nie zmienialne
  • #7 14488318
    waldek123
    Poziom 17  
    Ocena: 45
    Loginu nie zmieniasz ale hasło można zakładka kontrola dostępu
  • #8 14488379
    krzysiekki
    Poziom 11  
    To wiem tylko jakie bym nie wymyślił chasło to łączy sie przez telefon i loguje sie niewiem szczelam na jakimś koncie administratora i robi co chce wtedy
  • #9 14488491
    kameleon11116
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    Witam
    Być może zanim zmieniłeś hasło(a z tego co piszesz widać ,że synuś jest bystry ;) ) został skonfigurowany DynDNS na routerze i synek łączy się z telefonu nie po WiFi tylko z zewnątrz i zmienia ustawienia ;) :D
    Sam z tego korzystam tylko odwrotnie .Jestem w pracy :( widzę ,że synek siedzi zbyt długo to blokuje WiFi i LAN (tylko dla niego) :D:D

Reset do fabrycznych i ponowna konfiguracja :!: :idea: :D (jak synuś będzie w szkole :!:
  • #10 14488529
    krzysiekki
    Poziom 11  
    No synyś technikum informatyczne ale już pozmieniałem hasła do panelu funbox jaki i do Dyndns a on ciągle wyłącza zaplanowany harmonogram robie to z mojego telefonu żeby było bezpieczniej no i lipa rano patrze na ustawienia i harmonogram wyłączony
  • #11 14488639
    kameleon11116
    Poziom 26  
    Ocena: 129
    Toć napisałem :( ale jeszcze raz ;) reset do fabrycznych i ponowna konfiguracja :!: :!:
    Jeszcze jedna możliwość :!: :idea: synek sam resetuje do fabrycznych i konfiguruje pod siebie :D :D
  • #12 14495511
    krzysiekki
    Poziom 11  
    Problem rozwiązany jednak moja pomyłka w jakiś sposób poznał hasła do zdalnej administracji ale już wyłączona pozdrawiam temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający Funbox od Orange napotkał problem z kontrolą rodzicielską, ponieważ jego syn potrafi wyłączać zaplanowany harmonogram dostępu do internetu. Pomimo zmiany haseł do panelu administracyjnego, syn nadal uzyskuje dostęp do ustawień, co sugeruje, że mógł skonfigurować zdalny dostęp (np. DynDNS). Użytkownik rozważał reset do ustawień fabrycznych, co ostatecznie okazało się skuteczne po zablokowaniu zdalnej administracji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA