logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Mastercook PTE 104 - wybija bezpieczniki po włączeniu programu, co sprawdzić?

marecze79k 01 Mar 2015 23:51 1686 6
REKLAMA
  • #1 14491632
    marecze79k
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam, problem jak w temacie a dokładniej posiadam pralkę Mastercook PTE 104 która po włączeniu jakiegokolwiek programu od razu wybija bezpieczniki. Kabel zasilający sprawdziłem - sprawny, ale chyba coś z silnikiem gdyż po odłączeniu kostki zasilającej silnik nie wywala bezpiecznika. Co mogę jeszcze zrobić, jak sprawdzić czy to silnik a może to coś innego?
  • REKLAMA
  • #2 14491717
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 14491885
    GumowyKurczak
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    odepnij jeszcze samą grzałkę - najczęściej padają (ze względu na kamień)
  • #4 14492815
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 14492907
    marecze79k
    Poziom 10  
    A w jaki sposób mogę sprawdzić miernikiem ten silnik nie wyciągając go z pralki aby upewnić się ,że na pewno jest walnięty? Czy przełączyć na omomierz i sprawdzić rezystancję?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 14492980
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 14861542
    marecze79k
    Poziom 10  
    Przyczyną okazało się wilgotna instalacja elektryczna chyba na silniku pralki która wybijała różnicówke. Po przeschnięciu wszystko wróciło do normy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z pralką Mastercook PTE 104, która wybija bezpieczniki po włączeniu jakiegokolwiek programu. Po sprawdzeniu kabla zasilającego, stwierdzono, że problem może leżeć w silniku, ponieważ po odłączeniu kostki zasilającej silnik bezpiecznik nie wywala. Użytkownicy sugerowali sprawdzenie grzałki oraz wykonanie pomiarów rezystancji silnika. Ostatecznie, przyczyną problemu okazała się wilgotna instalacja elektryczna na silniku pralki, która po wyschnięciu przestała powodować awarię.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA