logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwer w piwnicy a przepisy prawne - hałas, prąd, bezpieczeństwo w bloku

baton 17 Maj 2005 23:44 4663 4
REKLAMA
  • #1 1502431
    baton
    Poziom 11  
    Witam znajoma ma problem. W piwnicy ma swój serwer internetowy mieszka na parterze serwer zasilany jest z jej sieci. W bloku pojawił sie problem wczesniej mieszkania należały do gminy i było OK a teraz cześć z nich zostalo wykupione powstalo jakies stowarzyszenie mieszkanców i sie przyczepili. Najpierw oskarżyli ją o to że kradnie prąd. Wtargneli do mieszkania i piwnicy by sprawdzic co i jak. Teraz oskarżają ją że serwer powoduje zbyt wielki halas i żeby ona przedstawiła dokumenty ze to nie jest szkodliwe dla zdrwowia. Pozatym straszą ją prawem budowlanym i przeciwpożarowym ze to jest niezgodne. Net jest udostępniony kilku osobom z tego bloku. NIe wiem ktos sie zna to prosze :) powiedziec jak to z tym naszym prawem :) jest
  • REKLAMA
  • #2 1502732
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Jak jej wtargneli to ma ich w garsci ale mogla wezwac policje , w piwnicy moze chodzic sprzet bo np ludzie maja zezwolenia na trzymanie zamrazalki, zalezy jak ona puscila zasilanie tylko tego mozna by sie doczepic, z halasem to sobie jaja jakies robia , no ale bedzie sie z nimi mocowac widze dlugo :)
  • REKLAMA
  • #3 1502747
    domanvip
    Poziom 16  
    Ocena: 9
    Po to zeby nikt sie nie przyczepil juz nigdy to musicie zrobic tak:
    1. Dogadac sie z administracją czy zarzadem o wydzielenia pomieszczenia.
    2.Serwer musi byc zasilany z tego samego pomieszczenia (bo sie strazaki i inspektorzy przyczepią) oczywiscie trzeba załozyc licznik energi elektrycznej.
    3. Za głośno?? do 10 Dbi mozesz miec :)
    4.Jak sie bedą babcie "sapały" to zrób ksera jakis certyfikatów hdd itd i daj im niech sobie poczytają.

Miałem podobną sytuacje tylko u mnie było tak ze jedna kobita była usilnie przekonana ze mam w piwnicy serwer ( a miałem tam switcha :) )i nasylala na mnie elektrykow z administracji itd. Pierwszy raz jak przyszli to mnie nie było a moja mama powiedziała ze ja mam klucze od piwnicy itd..... A drugi raz jak przyszli i zeszli na dół i zobaczyli ze to switch i ze ma poboru ok 5 w to powiedzieli mi ze wszystko ok bo ja place iles tam zł za swiatło w piwnicy miesiecznie ktorego nie wykorzystuje i poszli do tej klijentki co ich nasłała i sprawdzili jej dokladnie w domu czy ma sprawną instalacje elektryczną :D

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 1503122
    baton
    Poziom 11  
    No tylko klopot taki ze w tej administracji jest wląsnie ta banda debili i chcą sie doczepic do byle czego ja tez jej mówiłem ze źle zrobila ze ich wpuśćiła. Bo to bylo wtargnięcie. Później wrzuce tu skan pisma jakie jej wystosowali. Zerkniecie sobie :P Porażka ludzie to kurna mają problemy :P W sumie oni chcą zeby ona to dałą do wydzielonego pomieszczenia ale chcą zeby czynsz placiła za to dodatkowy. CZy to nie chore mam piwnice to powienienem tam móc trzymac co chc. Macie swoją demokracje :P Chory kraj :P
REKLAMA