logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dysk Barracuda 80GB - brak dostępu do partycji NTFS po podłączeniu do innego PC

kurdebest 18 Maj 2005 11:38 702 4
  • #1 1503305
    kurdebest
    Poziom 11  
    Otóż problem wygląda następująco: podłączyłem moj dysk (Barracuda 80GB) na innym komputerze początkowo wszystko ok a potem zaczęły pokazywać się dialogi i dymki, że zawartość takich i innych folderów mogła zostać usunięta (błąd opóźnionego czegośtam) po kilku ponownych uruchomieniach i skanach chkddskiem nie można było (i nie da się teraz) uzyskać dostępu do tej partycji (Windows(xp) widzi ja ale nie widzi ani rozmiaru, ani etykiety ani co najgorsze danych.) W momenice pisania tego posta z partycja systemowa C: jest coraz gorzej bo i nia zaczynam miec podobne niespodzianki. Probowalem:
    • -MBRWork
      -Easy recovery
      -testdisk
      -seatool
    .. i jeszcze kilka innych. Prosze o pomoc
  • #2 1503690
    Moris10
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    pobodny problem mi zginął jak przeinstalowałem winodwsa, ale tu nie wiem czy pomoże.
  • #3 1503755
    nekri
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    tu juz niema co ratowac.. jedyne rozwiazanie to wymazac caly dysk z partycjami wlacznie i pozakładać partycje na nowo.. to powinno pomoc w normalnym dzialaniu dysku... a co do tego bledu to jest tak jak ktos na goraca dysk podlancz nieprzystosowany do tego... i pewnie tasma sie wysunela podczas kopiowania..
  • #4 1504362
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Co pokazał Ci Easy Recovery? Czy zgłosił jakieś błędy? Czy podczas pracy z Easy Recovery dysk, którego zawarość próbowałeś ratować był jako drugi czy jako systemowy? Czy odzysk robiłeś na inny dysk, czy do katalogu założonym na dysku ratowanym?
  • #5 1570329
    kurdebest
    Poziom 11  
    Pomógł Easy Recovery...:D wcześniej nie mógł się zainstalować poprawnie ze względu na błędy na C:...
    Chwała niech będzie Easy Recovery!!
    Skoro tak to temat zamykamy ! ( TJT )
REKLAMA