logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W4029-HUNTER - Skuter elektryczny - wyświeta błąd, nie jedzie.

Rafik4 04 Mar 2015 14:48 3090 2
REKLAMA
  • #1 14499348
    Rafik4
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Witam

Skuter elektryczny W4029-HUNTER, jakiś chińczyk, wyświetla błąd, przy zablokowanym hamulcu mrugają dwie czerwone diody, gdy zwolnię hamulec mruga cała linijka i piszczy brzęczyk. Napięcie na akumulatorach 25,5V, sprawdziłem działanie potencjometru kierunku i prędkości, z pomiarów wychodzi, że jest ok. Po odpięciu któregoś potencjometru wyświetla inny błąd. Przekaźnik w sterowniku nie łapie. Jakieś pomysły?

Dobrałem się do silnika, szczotki do wymiany a raczej same sprężynki, wygląda na to, że jest słaby styk złącza szczotki i prąd płynie przez sprężynki. Myślę, że sterownik sprawdza silnik przed załączeniem sterownika i stąd mam ten błąd. Doprowadzę do porządku silnik i mam nadzieję, że ruszy.
  • REKLAMA
  • #2 17234230
    viansa2003
    Poziom 11  
    Ocena: 34
    Witam,poradził pan sobie z tym wózkiem,mam to samo chyba?
  • #3 17235996
    Rafik4
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Tak jak wyżej napisałem, problemem był silnik, doprowadziłem do porządku i wózek jeździł aż mechanicznie się rozleciał. Słaby kontakt na szczotkach poprawiłem lutując do każdej linkę LGY 4mm i przez nawiercony otwór w nakrętce dociskającej szczotkę do zasilania, innego pomysłu na to nie miałem. Bez tego prąd płynął przez sprężynę szczotki, ta się nagrzewała i traciła swoje właściwości.
REKLAMA