logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skuter eletryczny Meyra Cytiliner 412 pokazuje błąd E07

marcinmarg 21 Lip 2011 14:44 2548 7
REKLAMA
  • #1 9742286
    marcinmarg
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam problem z ww skuterem, przestał jechać pokazuje błąd E07 słychać jakby przekaźnik ale wózek nie jedzie. :(
    Co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 9742335
    Krzysztof Kamienski
    Poziom 43  
    Ocena: 5148
    A światło STOP działa i to na hamulcu tylnym i przednim ? Spalona żarówka stop, powoduje odłączenie sterownika silnika (ten typ tak ma, poprawa bezpieczenstwa na drodze). Sprawdź przewody od manetki w kierownicy do kostki pod deską wskaźników.
  • REKLAMA
  • #3 9742375
    marcinmarg
    Poziom 10  
    Tak tylny stop świeci. Rozebrałem deskę wskaźników i kostki są OK, zauważyłem jeszcze 1 objaw nie ma lewego kierunkowskazu jak i z przodu jak i z tyłu.
  • #5 9743875
    marcinmarg
    Poziom 10  
    Dzwoniłem na serwis to powiedzieli że sterownik, lub silnik, lub coś koło tego, potencjometr na kierownicy jest ok - sprawdzał elektryk. żarówki od kierunkowskazów OK, wyświetla na ekranie że kierunek jest ale się nie świecą zarówno z przodu jak i z tyłu.
  • REKLAMA
  • #6 9744894
    marcinmarg
    Poziom 10  
    Znacie może dobry i pewny serwis w okolicach Poznania ?
  • REKLAMA
  • #7 10981017
    dembek80
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    MAM ten sam problem z citylinerem 415 (kod E07)
    jechałem tylko 6km/h wózek sie zatrzymał, wyłączyłem i włączyłem działał ale tylko 10metrów przejechał.

Ojciec 2dni przed zepsuciem wymienil kabel ze spalonym całkowicie wejsciem od bezpiecznika i nie cały tylko przy samym bezpieczniku i to prowizorycznie , ale na inny typ wejścia jak w tirach ( taki stoszkowy podłużny ale nie szklany).
    W dotatku tam miał być 15A a on mówił że moze i być 25A, dla niego to bez różnicy "BO ON SIE ZNA ON TIRAMI JEŻDZIŁ" ;
    nie wiem jaki włożył.
  • #8 10982238
    dembek80
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Teraz jeszcze zauważyłem że są też inne kody błędu E02 E04 I jeszcze pare.
    wychodzi że elektronika ;/
    kierunki i światła działają.
    Moderowany przez Rycho T:

Nieodpowiedni dział forum. Tylko problemy z silnikami spalinowymi.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z elektrycznym skuterem Meyra Cytiliner 412, który przestał jechać i wyświetla błąd E07. Po sprawdzeniu, stwierdzono, że tylne światło STOP działa, a przewody w kostce pod deską wskaźników są w porządku. Zauważono również brak kierunkowskazów z przodu i z tyłu. Serwis zasugerował, że problem może leżeć w sterowniku lub silniku. Inny użytkownik z podobnym problemem z modelem 415 zauważył, że po wymianie kabla od bezpiecznika, skuter działał tylko przez krótki czas. Dodatkowo, pojawiły się inne kody błędów, co sugeruje problem z elektroniką.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA