logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeglądarki nie ładują stron na Windows 8.1 mimo działającego internetu

wolfge 04 Mar 2015 23:00 2742 3
REKLAMA
  • #1 14501352
    wolfge
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Cześć. Mam problem, mianowicie na moim laptopie (Windows 8.1) przestały mi działać przeglądarki internetowe. Pokazuje mi, że mam doskonałą łączność z internetem (poprzez router), nawet mam możliwość pobrania aktualizacji do windowsa, sklep działa i kilka programów także korzysta z internetu, mogę sprawdzić ilość bajtów wysłanych i odebranych. Niestety ani Opera, chrom, nawet IE nie wyświetla mi żadnej strony (wyskakuje mi komunikat o braku dostępu do sieci, na chromie mogę sobie "poskakać" dinozaurem ;)). Dodam, że na innych urządzeniach bezproblemowo internet działa). Próbowałem już restartów, odinstalowania sterownika karty sieciowej itp. Może ktoś już się z tym spotkał? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 14501390
    qw85qw
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Na początek wyłącz i włącz router z zasilania. Miałem objaw że w tle torrenty pracowały, program do pokera również ale żadna z przeglądarek. Może jakieś pakiety gdzieś "zawisły" po wyłączeniu i włączeniu routera z prądu dostał net takiego kopa jakby był nowo świeżo postawiony.
  • REKLAMA
  • #3 14501399
    wojtek2803
    Poziom 37  
    Ocena: 144
    Przeskanuj komputer przeglądarki internetowe programem AdwCleaner . Znaleziony "syf" usuń.
  • #4 14501809
    wolfge
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Przeglądarki nie ładują stron na Windows 8.1 mimo działającego internetu

Przeskanowałem, usunąłem, niestety wciąż ten sam problem.

Dodano po 5 [godziny] 53 [minuty]:

command prompt -> run as administrator -> netsh winsock reset i wszystko działa. Temat do zamknięcia.
REKLAMA