logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do Vimicro USB2.0 Camera - brak działania na Windows 8

heheszki1 05 Mar 2015 00:53 2016 6
REKLAMA
  • #1 14501552
    heheszki1
    Poziom 2  
    Witam
    Kupiłem 2 miesiące temu laptopa ma windows 8. Próbowałem ostatnio podłączyć do niego nową kamerkę Vimicro USB2.0 Camera. Po podłączeniu kabla usb do laptopa słychać dźwięk ze wykrywa urządzenie ale w menedżerze zadań jest wykrzyknik i piszę 'Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)

Nie ma żadnych zgodnych sterowników dla tego urządzenia.

Aby znaleźć sterownik dla tego urządzenia, kliknij opcję Aktualizuj sterownik.'

Mam płytkę i instalowałem i odinstalowywałem z 3 razy nic nie daję cały czas jest ten wykrzyknik. Kamerka działa na komputerze z innym systemem. I jeszcze jedno ten laptop ma wbudowaną kamerkę więc może to jest przyczyną.
  • REKLAMA
  • #2 14501693
    janeczekkk
    Poziom 22  
    Ocena: 76
    Spróbuj zainstalować sterowniki ręcznie, albo użyj opcji szukania w sieci sterowników.
  • REKLAMA
  • #3 14501731
    heheszki1
    Poziom 2  
    Robiłem już tak i dalej nic ten windows 8 jest beznadziejny..., a w sieci sterowników sam nie umiem znaleźć. A menedżer nie znajduje^
  • Pomocny post
    #4 14501784
    janeczekkk
    Poziom 22  
    Ocena: 76
    Spróbuj użyć oprogramowania typu Everest i Aida w celu znalezienia konkretnego modelu urządzenia. Później poszukaj na stronie producenta. Z tego co przeglądałem kilka modeli tych kamer to nie ma wsparcia dla Windows 8, ale zawsze można próbować.
  • REKLAMA
  • #6 14503657
    heheszki1
    Poziom 2  
    USB\VID_0AC8&PID_0321&REV_0100
    USB\VID_0AC8&PID_0321
    Dzięki bardzo za pomoc z tego co czytam to jest ten model (Vimicro VC0321) i nie działa pod windows 8, zostaje mi już tylko degradacja systemu do 7 albo kupno nowej kamerki.
  • REKLAMA
  • #7 14503673
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4870
    Załączniki:
    • USB2_0_0_35M_WebCam_321_007_209_019.zip (884.33 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kamerą Vimicro USB2.0 Camera, która nie działa na laptopie z systemem Windows 8. Po podłączeniu urządzenia w Menedżerze urządzeń pojawia się wykrzyknik informujący o braku zainstalowanych sterowników (Kod 28). Użytkownik próbował zainstalować sterowniki z dołączonej płytki, jednak bezskutecznie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują ręczne poszukiwanie sterowników, użycie oprogramowania do identyfikacji sprzętu (Everest, Aida) oraz sprawdzenie strony producenta. Użytkownik odkrywa, że model kamery to Vimicro VC0321, który nie ma wsparcia dla Windows 8, co skłania go do rozważenia degradacji systemu do Windows 7 lub zakupu nowej kamery.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA