logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

RICOH Aficio 401 - problem z konfiguracją karty sieciowej

edizet 18 Maj 2005 16:18 1611 4
REKLAMA
  • #1 1504006
    edizet
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam!
    Mam od kilku dni Aficio 401 z kartą sieciową. Nie umiem tego skonfigurować do druku. Podłączyłem kablem do swicha z rutherem i nigdzie tej maszyny nie widać. Kompa mam z XP. Gdzie można na ricohu ustawić IP? Czy wogóle się da zrobić tak, aby automatycznie się przydzielał IP.
    Druga rzecz to po włączeniu drukuje mi dwie strony z ustawieniami sieci. Jak to wyłączyć??
  • REKLAMA
  • #2 1504345
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    druknij stronę testową drukarki, powinien na niej byc adres IP, a do konfiguracji są specjalne programy, zerknij na stronę ricoha
  • REKLAMA
  • #3 1505940
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    jak ustwisz maszyne na DHCP i sieć przydziela samoczynie to na tych stronach co Ci sie same drukują powinien byc IP maszyny
  • REKLAMA
  • #4 1506913
    edizet
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    No właśnie jak drukuje się strona testowa, która wychodzi za każdym razem po włączeniu ksera, tam jest podany adres IP, adres macowski i ustawienia protokołów itp. Ale moim zdaniem wygląda na to że to jest ustawione gdzieś na stałe. A ja mam pytanie czy i gdzie to można zmienić aby karta sobie pobierała IP z ruthera do którego mam podłączoną maszynę i inne kompy.
  • #5 1506924
    martinkrys
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 44
    na pewno można ją przestawić na dhcp, będę prz takim sprzęcie ale dopiero za 2 tygodnie. A probowałes pingować ten adres IP, który się drukuje?
REKLAMA