Zagwozdka dnia:). Jest siec która ma adres 10.40.64.1 i ma dostęp do internetu, musi tam sieć łączyć się do komputera, który pracuję w innej sieci aby nastąpiła wymiana informacji. Warunek taki aby ten dostęp był bez internetu. Serwer z 10.40.64.1 musi wysłać dane do komputera w sieci drugiej. Ogólnie temat zrozumiany dla mnie ale mam problem. mianowicie w sieci 10.40.64.1 jest router, który ma ustawione dynamiczne ip adres jego to 10.40.65.220 i nie ma internetu. Mój problem leży już na samym końcu drogi. Mianowice przed komputerem tym, który musi odbierać sygnał jest switch i np. w port jeden wpięty kabel z modemu sieci tej na, którą mają przesyłać się dane w porcie dwa kabel z routera 10.40.65.220, w 3 porcie kabel do karty sieciowej do komputera końcowego. Raz jak pinguję adres np. 10.40.64.1 to się nie pinguję.siec nieosiągalna. wystarczy, że wypnę kabel tej sieci dedykowanej to się uda i na odwrót. Moje pytanie brzmi. czy da się w karcie komputera końcowego ustawić parametr, który będzie działać i odbierać połączenie z sieci dedykowanej i sieci 10.40.64.1. Można korzystać z dwóch na raz?