Witam
Zwracam się do was z prośbą o pomoc w ustawieniu stałego IP na TCP/IPv4.
Jestem przyłączony do takiej miejskiej sieci po światłowodzie a w domu mam router Wi-Fi. W ustawieniach TCP/ipv4 mam uzyskaj adres IP automatycznie.
I właśnie teraz zaczyna się mój problem. Potrzebuję mieć wypełnione te pola ręcznie. Aby mieć "chwilowo" przynajmniej do ponownego zresetowania karty sieciowej stały adres IP.
Jak to zrobić aby IP było stałe, ale abym miał dostęp do internetu.
Kiedyś miałem taka radiówkę, wraz z ruterem że miałem przypisane jedno stałe IP. Teraz zmieniłem dostawcę i mam też ciągle jedno to samo IP ale przydzielane jest mi automatycznie. Dodam że nie mam niestety hasła do routera...
Proszę o porady. Skąd i w jaki sposób wyciągnąć Adres, Maskę Bramę i DNS?
oraz jak skonfigurować aby mi to zadziałało.
Dziękuję Pozdrawiam
Zwracam się do was z prośbą o pomoc w ustawieniu stałego IP na TCP/IPv4.
Jestem przyłączony do takiej miejskiej sieci po światłowodzie a w domu mam router Wi-Fi. W ustawieniach TCP/ipv4 mam uzyskaj adres IP automatycznie.
I właśnie teraz zaczyna się mój problem. Potrzebuję mieć wypełnione te pola ręcznie. Aby mieć "chwilowo" przynajmniej do ponownego zresetowania karty sieciowej stały adres IP.
Jak to zrobić aby IP było stałe, ale abym miał dostęp do internetu.
Kiedyś miałem taka radiówkę, wraz z ruterem że miałem przypisane jedno stałe IP. Teraz zmieniłem dostawcę i mam też ciągle jedno to samo IP ale przydzielane jest mi automatycznie. Dodam że nie mam niestety hasła do routera...
Proszę o porady. Skąd i w jaki sposób wyciągnąć Adres, Maskę Bramę i DNS?
oraz jak skonfigurować aby mi to zadziałało.
Dziękuję Pozdrawiam