logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

eMule na Windows XP nie łączy się z siecią KAD mimo wyłączonej zapory i reinstalacji

barytek 21 Lis 2007 10:59 15154 11
REKLAMA
  • #1 4504358
    barytek
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Witam!
    eMule nie chce mi się podłączyć do sieci kad. Windows XP. Zapora systemu wyłączona. eMele było jeszcze raz instalowane. Nadal nie łączy się z siecią KAD
  • REKLAMA
  • #2 4504524
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Sprawdź w mule: >Ustawienia >Parametry łącza (Sieć - prawy dolny róg) , zaznacz "ptaszki" przy "eD2K" i "Kad" , bo może masz po prostu nie zaznaczone.

A tak w ogóle, włącz tą zaporę systemową, tylko udostępnij w niej emula.
  • #3 4508229
    barytek
    Poziom 23  
    Mam zaznaczone
  • REKLAMA
  • #4 4508415
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    dodaj eMule do wyjatkow zapory windows albo firewalla jakiego masz
  • #5 4509992
    barytek
    Poziom 23  
    barytek napisał:
    Witam!
    Zapora systemu wyłączona

Firewalla nie mam.
  • REKLAMA
  • #7 4511378
    barytek
    Poziom 23  
    łacze się przez sieć WIFI na uczelni. W domu jest ten sam problem. Kolega ma eMule i działa mu wszystko bez problemu. Uzyskujemy Hight ID.
  • #8 4511673
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Może program typu Norton Internet Secruity lub podobny blokuje? Antywirus? Inny program zabezpieczjący? Co do WIFI bardzo wiele routerów programowo blokuje emule, a niewątpliwie na uczelni taki routerek stoi. Czy kolega który wspomniałeś korzysta z tej samej sieci co ty? Może w sieciach z których korzystasz administrator blokuje emule sprzętowo lub programowo?? Sam jestem adminem sieci i robię to :-) Pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • #9 4513761
    barytek
    Poziom 23  
    tak kożysta z tej samej sieci. Powtarzam po raz kolejny: Firewalla nie mam, ani nic w tym stylu. Emule napewno nie jest przez router blokowane!!!!
  • #10 4513820
    robokop
    Ocena: 6366
    Dawno nie korzystałem z eMula to i nie pamiętam, trzeba wymienic jeden z plików konfiguracyjnych, wejdź na kanał pomocy emula, sa tam sympatyczni ludzie którzy krok po kroku pokażą Ci który to plik i skąd trzeba wziąc jego nową wersję.
  • REKLAMA
  • #11 4514153
    DriverMSG
    Ocena: 4872
    Sprawdziłem właśnie swojego - Przy Hight ID Kad podłącza mi się dopiero gdy mam sporo plików w kolejce , i gdy lista znanych klientów urośnie do kilkuset , udostępnij jakieś pliki , Emule do program który nagradza za upload, więc najpierw coś daj innym .
  • #12 5249626
    barytek
    Poziom 23  
    Dopiero teraz kdkryłem źródło problemów. W nowych wersjach emule są podane jakieś dziwne numery portów TPC i UPT. Po zmianie ich na takie jekie są w starszych wersjach wszystko zaczyna działać.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy braku połączenia klienta eMule z siecią KAD na systemie Windows XP mimo wyłączonej zapory i reinstalacji programu. Sprawdzenie ustawień potwierdziło aktywację protokołów eD2K i KAD. Wykluczono obecność firewalla i innych programów zabezpieczających. Połączenie odbywa się przez sieć WiFi na uczelni oraz w domu, gdzie problem występuje również, mimo uzyskiwania High ID. Możliwe przyczyny to blokady sprzętowe lub programowe na poziomie routera lub sieci, jednak autor wyklucza takie ograniczenia. Zalecane jest dodanie eMule do wyjątków zapory systemowej, a także udostępnianie plików w celu zwiększenia listy klientów i poprawy połączenia KAD. Wskazano również na konieczność wymiany plików konfiguracyjnych eMule, dostępnych na kanałach pomocy. Ostatecznie źródłem problemu okazały się domyślne numery portów TCP i UDP w nowych wersjach eMule, które po zmianie na starsze, sprawdzone wartości, umożliwiły prawidłowe połączenie z siecią KAD.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA