logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hilti c4/36-ACS - Ładowarka nie ładuje, diody świecą, napięcia na pinach

mateuszXm 22 Mar 2015 13:28 5607 3
REKLAMA
  • #1 14551390
    mateuszXm
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam!
    Posiadam ładowarkę hilti... jak w temacie. Niestety nie ładuje. Po włożeniu baterii uruchamia się wiatraczek. Jedna dioda świeci, druga mruga... po naładowaniu powinny zaświecić wszystkie 4.. niestety bateria się nie ładuje więc się nie zapalają. Bateria ma 14,2 V, mierząc napięcie dochodzące do płytki wynosi 15,2 (miedzy red a black). I takie napięcie występuje też na jednym z pinów służących do ładowania, natomiast na pozostałych są różna np 6,5 V lub 1,8 V. Nie mogę nigdzie znaleźć schematu. Jakie powinno być napięcie na tych pinach. Wszędzie takie samo?

• REKLAMA
  • #2 14552150
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Czy aby wszystką elektronikę pokazałeś?
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 14552203
    mateuszXm
    Poziom 10  
    To jest tylko płytka z pinami do zasilania baterii. Nie robiłem zdjęć reszty, bo chciałem się dowiedzieć jakie powinno być zasilanie na tych pinach? Chyba, że jest potrzebne, to zrobię i dodam.

Pisownia/ poprawiono!
    [_P_]
  • #4 14562442
    mateuszXm
    Poziom 10  
    Problem rozwiązany :) Zasilanie na wszystkich pinach powinno wynosić właśnie te 15,2 V przyczyną była przepalona ścieżka... którą zresztą widać na drugim obrazku.
REKLAMA