logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] MINI WIEŻA ONKYO CR-545 - taca CD nie wysuwa się, komunikat czytanie CD

pietaszek81 24 Mar 2015 06:25 2892 3
REKLAMA
  • #1 14556397
    pietaszek81
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam Tak jak w temacie... Chciałem posłuchać CD jednak pisze OPEN a kieszeń się nie wysuwa , za chwile komunikat "czytanie CD" i "brak CD" W środku płyty nie ma więc nie czyta ale i nie chce wysunąć tacki. NIc nie było zmieniane , kombinowane. Wszysto super chodziło....moze jakiś haczyk jest w tych sprzętach?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 14556424
    mistake68
    Poziom 14  
    Ocena: 25
    Witam !!
    Prawdopodobnie pękł lub spadł pasek na silniczku od wysuwania tacki.
    Pozdrawiam !!
  • REKLAMA
  • #3 14566982
    KtosNieznajomy
    Poziom 11  
    Tak jak wyżej; sprawdź, czy napęd tacki nie jest luźny. Czy podczas gdy wyświetlana jest informacja o wysuwaniu tacki słychać pracę silnika? możliwe, że tacka się zaklinowała, bądź silnik nie ma wystarczająco mocy by ją wysunąć. Miałem podobny problem w mojej FH-B7CD, wystarczyło przesmarowanie układu wysuwania tacki smarem maszynowym i śmiga jak nowa ;) Pozdrawiam
  • #4 17008708
    pietaszek81
    Poziom 9  
    W serwisie ONKYO powiedzieli mi abym wyłączył wtyczkę z gniazda i trzymał przycisk wysuwania tacy po czym włączył wtyczkę do zasilania....i taca wyjechała
REKLAMA