logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Internet Szerokopasmowy w Polsce Wschodniej - światłowody

vallhalla 27 Mar 2015 13:26 1230 1
REKLAMA
  • #1 14565697
    vallhalla
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam
    w mojej okolicy realizowana jest inwestycja "Internet Szerokopasmowy w Polsce Wschodniej", rozstawione są już jakieś wielkie skrzynie w kilku miejscach (stoją przy nich liczniki prądu) i niedawno wyznaczyli linię obok drogi którą mają niby ciągnąć światłowód.
    Mam pytanie ponieważ nie mam pojęcia jak to będzie, czy te światłowody będą jakoś rozdzielone do domów, czy bardziej prawdopodobne będzie że będą one "zasilały" jakieś nadajniki LTE itp. ? (oczywiście wolę światłowód, bo z tym LTE same jaja w naszej biednej Polsce)
    Słyszałem obie wersje (ale od nikogo związanego z samą inwestycją tylko od ludzi którzy "coś słyszeli" albo ktoś im coś powiedział)
    Dodam że światłowód będzie szedł przez fosę która jest przy moim domu, ale nie mam pojęcia jak to jest z ciągnięciem internetu światłowodowego do domu.
    Dodam że obecnie mam internet po (starej) linii ADSL, jeśli to może w czymś pomóc.
  • REKLAMA
REKLAMA