Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Cisco EPC3928S - vectra, zaniki internetu?

kaszka1 27 Mar 2015 15:56 2337 3
    kaszka1
    Level 2  
    Witam.
    Szukałem pomocy w internecie, ale nie udało mi się rozwiązać problemu (pewnie dlatego że jestem głupi heh..)
    otóż niedawno przyszedł pracownik vectry i wymienił router TP link na cisco. od tego momentu mam pewien problem z internetem. Co parę minut internet zanika na jakieś 10 sekund i ponownie wraca. Czasem zdarza się, że dzieje się tak kilka razy z rzędu. Zaczyna to być uciążliwe, gdy np. korzystam z komunikatorów, surfuje w sieci.
    Do modemu nie mogę się zalogować. Wrzucam screen z tego co jest podane przy oknie logowania. nie wiem czy jest to pomocne, ale może....
    z góry dziękuje za pomoc.
    User removed account
    Level 1  
    VooVoo
    Level 34  
    DS są mocno zaniżone. Wg mnie albo stary kabel albo jakiś element pasywny, który za mocno tłumi DS.
    kaszka1
    Level 2  
    nie rozmawiałem z vectrą osobiście ale dali taką radę jak: "proszę sprawdzić czy karta sieciowa jest włączona"???. chyba wtedy internetu by nie bylo :o?

czy jest możliwość że kabel jest zły?? jaki powinien być kabel podłączony między tym modemem a komputerem ?
    http://www.cisco.com/c/dam/en/us/td/docs/vide...home/Cable_Modems/3900_Series/OL-29509-01.pdf
    Znalazlem tu że powinni dołączyć kabel do modemu. Ja go nie dostałem.
    nie wiem czy to pomocne ale mam połączony kablem prostym cat 5e.??