logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia M - port microUSB nie działa jak powinien.

Rieju 01 Kwi 2015 12:20 1290 6
REKLAMA
  • #1 14579383
    Rieju
    Poziom 13  
    Ocena: 42
    Witam, problem jest następujący. Dostałem Xperię M z ponownie przylutowanym wejściem microUSB. Sytuacja wygląda tak, że po podłączeniu do ładowarki wyłączonego telefonu włącza się znak baterii z "piorunem" i wyświetla aktualny stan naładowania. Na włączonym zero reakcji na ładowarkę i kabel USB. Na moje oko polutowane jest ładnie, jednak załączam zdjęcie, żebyście rzucili na to fachowym okiem. Miernikiem mierzyłem na 1 i 5 pinie i pokazuje na ładowarce 5,11 V. Na stykach z płyty na baterię już 0,23. Co Waszym zdaniem może być nie tak? Dodam, że na wszelki wypadek zrobiłem wipe przez ustawienia, jedna sflashować nie ma jak.
    Przepraszam, że nie dodaję przez "dodaj obrazek", ale nie chce mi dodać zdjęcia z powodu niewłaściwego formatu, chociaż jest jpeg:
    Sony Xperia M - port microUSB nie działa jak powinien.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14579786
    Rieju
    Poziom 13  
    Czarny i czerwony wystarczą do ładowania?
  • REKLAMA
  • #4 14579827
    rraaddoo
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    ja połączyłem i te srodkowe i dopiero ładował
  • #5 14579843
    Rieju
    Poziom 13  
    Niebieski i zielony wystarczą do tych "kółek" czy koniecznie dalej trzeba?
  • REKLAMA
  • #6 14579934
    rraaddoo
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    nie wiem dlaczego ale musiałem podłaczyć wszystko tak na zdjęciu inaczej niechciało ładoać
  • #7 14580025
    Rieju
    Poziom 13  
    U mnie ładuje na czarnym, czerwonym i żółtym. Ale ciężko z tym, mam grot za gruby. Jakim grotem to lutowałeś?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem w telefonie Sony Xperia M, który ma ponownie przylutowane wejście microUSB. Po podłączeniu do ładowarki telefon wyświetla ikonę baterii, ale nie ładuje się, gdy jest włączony. Pomimo prawidłowego pomiaru napięcia na pinach, na stykach z płytą na baterię odnotowano niskie napięcie. Uczestnicy dyskusji sugerują, że do ładowania wystarczą czarny i czerwony przewód, a niektórzy dodają, że konieczne może być podłączenie wszystkich przewodów zgodnie z zamieszczonymi zdjęciami, aby uzyskać prawidłowe ładowanie.
REKLAMA